Slechtste films: Nr. 5-1

Eindelijk zijn we aanbeland bij het hoogtepunt, of zoals je wilt dieptepunt, van de zeer onregelmatig verschenen Bottom 25. Naar de Film neemt je mee naar het afvoerputje van de straight-to-DVD titels.

Slechtste films #25 – #21
Slechtste films #20 – #16
Slechtste films #15 – #11
Slechtste films #10 – #06

 

Disaster Movie

Hottie and the Nottie

The Hillz

Pledge This

Baberellas

 

 

 

 

 

#5
Disaster Movie
Van alle spoofs die de non talenten Jason Friedberg en Aaron Seltzer achter hun naam hebben staan moet Disaster Movie toch wel de slechtste zijn. Alle belabberde ingrediënten van de andere grappig bedoelde parodieën zijn ook nu weer volop aanwezig maar alsof dit nog niet erg genoeg is wordt de kijker ditmaal ook om de oren geslagen met vreselijke special effects. Tenenkrommend dieptepunt zijn de muzikale intermezzo’s waar je nekharen van overeind gaan staan. De titel Disaster Movie dekt in dit geval prima de lading.

#4
The Hottie and the Nottie
Laat ik maar beginnen met de claim dat ik geen hekel heb aan Paris Hilton als persoon maar als actrice kan ik haar niet uitstaan. Haar eerste notering in de Bottom 5 is op papier misschien niet eens zo heel slecht maar The Hottie and the Nottie is alleen in het leven geroepen om het ego van La Hilton te strelen. De scènes met een feestende en dronken Paris Hilton vormen het trieste dieptepunt en het zeer belabberde acteerwerk zorgt ervoor dat The Hottie and the Nottie een bijzonder lange zit blijkt te zijn.

#3
The Hillz
Vergeleken met The Hillz is The Hottie and the Nottie een paar stappen voorwaarts want waar die laatste titel zichzelf niet serieus neemt doen de cast en crew van The Hillz dit juist wel. Van het verhaal staat me nog bij dat het om drugsbendes gaat waarbij twee voormalige vrienden lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dit is geen Blood In,, Blood Out (1993) want The Hillz faalt werkelijk op alle fronten. De aanwezigheid van Paris Hilton schuift de productie al richting de afgrond maar het amateuristische acteerwerk en de duizelingwekkende camerabeelden (in de meest negatieve zin van het woord) geven net dat laatste zetje. En was er geen budget meer voor een coherent scenario?

#2
Pledge This!
Het is raak voor Paris Hilton met drie noteringen achter elkaar in het laatste overzichtje maar de beroerdste film waarin ze te zien is ongetwijfeld Pledge This! Hierin kruipt La Hilton in de huid van een president van een dispuut en grotendeels bestaat de film uit de oneerbare en enorm ranzige ontgroeningen die nieuwe studenten dienen te ondergaan. Dieptepunten zijn talrijk met o.a. een toilet waar de uitwerpselen uit omhoog schieten. Om het geheel af te toppen wordt je eveneens gepijnigd door soft erotisch bedoelde taferelen terwijl de gehele film lang van die foute Red Shoes Diaries muziek uit de boxen knalt. En dan zou ik het eigenlijk nog over de acteerkwaliteiten van Paris Hilton moeten hebben…. heb ik al gezegd dat ze die niet heeft?

#1
Baberellas
Ondanks hele goede en moedige pogingen is La Hilton er niet in geslaagd de eerste positie te bemachtigen want die eer gaat volkomen verdiend naar het volstrekt onbekende Baberellas. Momenteel beoordeeld door slechts 198 IMDb users en iedere waardering erbij is er één teveel. Ik kan hier wel beschrijven waar de film over gaat maar een officiële synopsis onthult al voor een groot deel wat er mis is aan deze flop:

Er ligt een immens ruimteschip achter de maan verborgen. In dit ruimteschip zendt sexy Koningin Sartanika haar kinky plan, bestemd voor de zeven melkwegen, uit. Iedereen is afgestemd op “De verovering van de Aarde” behalve de aardbewoners zelf. De onzichtbare camera crew van de Koningin zoomed in op een oversekste groep van muzikale schoonheden: de band ‘Top Heavy’. De Libido Meter slaat meteen op hol. De meiden van de band weten van niets, maar zij zijn de eerste verdachten in de zoektocht van de Koningin naar de Sexuele Schakel. Sartanika gebruikt een “gedachten-controller” om zo de meiden te verzwakken en zich over te geven. Als ze helemaal op gang zijn gekomen worden ze overgestraald naar het ruimteschip. Tegen alle verwachtingen in moeten de meiden alles inzetten om te overwinnen.

Baberellas is een film die he-le-maal nergens over gaat en weet de zintuigen te prikkelen op de meest vreselijke manieren. Alleen al de spuuglelijke achtergronden die rechtstreeks uit een Playstation One afkomstig lijken te zijn. Maar net als je denkt dat het niet erger kon is daar nog een befaamde scène waarin een lid van Top Heavy zo opgewonden raakt dat de g-spot op haar linkerborst (!) ervoor zorgt dat ze met een laserstraal een hele berg op blaast. Zien is simpelweg geloven maar dat je deze pulp af kijkt beschouw ik als een schier onmogelijke opgave.

7 gedachtes over “Slechtste films: Nr. 5-1

 1. Gwen 12 juli 2015 / 21:35

  “Ondanks hele goede en moedige pogingen is La Hilton er niet in geslaagd de eerste positie te bemachtigen” lol!

  Ik ken Baberellas niet, maar het klinkt als een pornofilm . :p

  Ik heb erg genoten van deze serie posts. Komt er nog een andere top 25?

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 13 juli 2015 / 19:54

   Features zijn altijd wel leuk om te schrijven maar in het tempo dat ik films en TV-series kijk heb ik altijd tijd tekort om hetzelfde aantal aan recensies te schrijven.

   Toch speel ik met de gedachten om een Top 10 te maken van ieder jaar (volgens mij stond ook zoiets op jouw site) maar dan vanaf het jaar dat ik geboren ben. Zodat je dus start in 1981 en eenmaal aanbeland in 2015 / 2016 vanaf dan ieder jaar 1 artikel erbij in deze categorie.

   Like

   • Gwen 14 juli 2015 / 09:25

    Klopt, ik ben ook bezig met een top 10 van ieder jaar. Ik ben gestart bij 1996, omdat dat het jaar is waarin ik echt een filmliefhebber ben geworden (althans, zover ik me dat kan herinneren. Ik was 12). Binnenkort ga ik mijn top van 1999 maken, maar het kost idd wel wat tijd om zo’n feature te schrijven. Wel een leuk idee om het vanaf je geboortejaar te doen!

    Like

 2. Paul 13 juli 2015 / 07:31

  Disaster Movie was inderdaad een disaster Anderhalf uur van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg 😦

  Geliked door 1 persoon

 3. Nostra 14 juli 2015 / 13:52

  Geen enkele film van de top 5 gezien, dus een mooie lage score als ik kijk naar alle entries en daar ben ik in dit geval trots op 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s