Slechtste films: Nr. 10-6

Het één na laatste mini-overzichtje van de slechtste films die ik in mijn hele leven heb gezien.
Inmiddels zijn we aanbeland bij de Bottom 10!

Eerder verschenen: #25-21, #20-16 en #15-11.

Nine LivesWild Orchid 2Santa with MusclesAmerican Ninja VGay

#10
Nine Lives
Van alle beroemdheden die tevergeefs denken te kunnen acteren is Paris Hilton wel het meest stuitende voorbeeld. Ik kan in ieder geval verklappen dat we haar vaker terug gaan zien in de slechtste 5 films en de voornaamste reden waarom Nine Lives op nummer 10 is geëindigd is omdat Hilton zelf geen hoofdrol vertolkt in dit wanproduct. De productiewaarden zijn lager dan laag maar het meest in het oog springende is het belachelijk slechte acteerwerk waarbij ik Patrick Kennedy ervan verdenk zijn teksten op te lezen van een autocue. Is het nog nodig om te vermelden dat deze horror spanning en bloed mist? Vermijden als de pest.

#9
Wild Orchid II: Two Shades of Blue
Van alle slechtste films welke ik in mijn overzichten heb opgenomen is dit de film die mij het minste is bij gebleven. Het is eigenlijk veel te lang geleden dat ik dit wanproduct heb gezien maar wat me wel is bijgebleven is dat ik deze op VHS heb gehuurd op advies van de plaatselijke videoboer. Het eerste deel deed de wenkbrauwen al fronzen maar de belevenissen van het 17-jarige meisje brengt je nu niet bepaald in de stemming voor een erotisch getint drama. Of je moet kicken op hetzelfde meisje dat ten prooi valt aan prostitutie, waarna niet veel later haar vader overlijdt en daarna onder de hoede wordt genomen door een (uiteraard!) mysterieuze jongeman met de tot de verbeelding sprekende naam Sacremento…

#8
Santa with Muscles
Dat het moeilijk is om een geslaagde kerstfilm te produceren hebben talloze pogingen al op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt maar zo slecht als Santa with Muscles gaat het niet worden. Ondanks dat hij er plezier in lijkt te hebben is Hulk Hogan natuurlijk geen acteur en bij ieder moment waarop van hem verwacht wordt meer dan twee zinnen op te lepelen valt hij onherroepelijk door de mand. Het niemendalletje dat gericht is op kinderen slaat vaak de plank mis met boeven die er verloren bij lopen terwijl ze het gevecht met Santa nog aan moeten gaan. Op een vervelende en pijnlijke manier niet grappig en dat maakt de speelduur van 97 minuten tot een vreselijke lange zit.

#7
American Ninja 5
Na het zwalkende 4e deel (nr. 25 in dit overzicht) deelde deeltje 5 de knockout uit voor deze franchise. Het is de enige en terechte tik die uit wordt gedeeld want de toevoeging van zwarte magie werkt nu niet bepaald in het voordeel. Weg zijn de onderhoudende actiescènes en terug zijn de ninja’s in fluoriserende outfits. De gele, groene en rode ninja’s buitelen over elkaar heen terwijl David Bradley en Pat “Karate Kid” Morita geen schijn van zichzelf zijn. Met name Bradley wordt ontzettend in zijn hemd gezet door de belabberde choreografie waarbij het te vaak de schijn heeft van een actieheld die aan het dansen is met zijn tegenstanders die hem werkelijk waar geen enkele keer weten te raken. Niet met de vuisten, niet met hun zwaarden en niet met hun werpsterren. Ninja’s zijn prutsers.

#6
Gay
De hoogste (of zoals je wilt laagste) Nederlandse notering komt uit de koker van Tom Six, de regisseur die daarna prachtpareltjes afleverde als Honeyz (2007) en I Love Dries (2008 en ook vertegenwoordigd in dit overzicht). Hierna besloten enkele onnozelen om hem nog meer budget te geven wat uiteindelijk resulteerde in de belachelijke The Human Centipede trilogie (2009-2015). Maar terug naar Gay die gepromoot werd met de tagline Extravagant, controversieel en hilarisch. Gay zou zich vooral richten op de homoseksuele gemeenschap maar die zal op zijn beurt zwaar ontgoocheld zijn vanwege alle stereotypen die in deze poldertroep voorbij komt. Feitelijk gaat de hele film nergens over en zien we de hoofdpersonen alleen maar feesten en zuipen om daarna alleen nog maar ruzie en / of seks met elkaar te hebben. Grootste stoorfactor zijn ook de vreselijk onsympathieke personages. Een arrogante soapacteur en narcistische televisieproducent doen het verlangen versterken om Gay voortijdig uit je DVD speler te halen.

 

Een gedachte over “Slechtste films: Nr. 10-6

  1. Gwen 18 juni 2015 / 19:21

    Ik heb al deze films (gelukkig) niet gezien. Ik ben geen Paris Hilton fan, maar ik vond haar verrassend niet slecht in House of Wax. Niet goed, maar goed genoeg.

    Ik wist niet dat Tom Six ook I Love Dries had gemaakt. :S

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s