Slechtste films: Nr. 15-11

Het derde mini-overzichtje van de slechtste films die ik in mijn hele leven heb gezien.
In deze post Nr. 15 tot en met 11.

Eerder verschenen: #25-21 en #20-16

Phat GirlzPlan 9Lawnmower man 2Marci XI Love

#15
Phat Girlz
Een olijke dikkerd die ervan droomt om slank te zijn. Alle clichés over dikkere mensen worden van stal gehaald en vooral de blanke medemens wordt gereduceerd door stereotype personages die het zwaar te verduren krijgen. De ene grap is nog platter (woordspeling) dan de ander en het wordt er niet veel beter op wanneer het verhaal verplaatst wordt naar Palm Springs. Daar trekt de veelvraat aandacht van een zwaar afgetrainde jongeman die hopeloos verliefd wordt op haar postuur omdat in Afrika de omvang van de vrouw haar sociale status weergeeft. De boodschap is duidelijk dat het uiterlijk er niet toe doet maar met dit laatste gegeven faalt Phat Girlz op zowat alle fronten. Door hoofdrolspeelster Mo’Nique wordt er nog een geslaagde opmerking opgelepeld maar dit is gewoon fouter dan fout.

#14
Plan 9 from Outer Space
De film heeft natuurlijk de reputatie dat het één van de slechtste films aller tijden zou zijn en alhoewel ik er ook wel de charme van in zie is het tegelijkertijd een verschrikkelijk slechte productie. Het verhaal waarin buitenaardse wezens een winkel op een begraafplaats willen beginnen om zo de mensheid over te nemen is bijzonder ridicuul. Het zijn echter de tenenkrommende productiewaarden die de film de das omdoen. Hangende draden die je niet hoort te zien, props die ineens van locatie veranderen, papieren planeten en de kostuums die allen te belachelijk zijn. Ook erg slecht is de manier waarop Bela Lugosi is vervangen. De legendarische vertoker van Dracula overleed vlak na de start van de opnames waarna de chiropracticus van Wood’s vrouw de rest van de scènes voor zijn rekening nam. Hij leek in de verste verte niet op Lugosi waardoor hij in alle scènes de hand met zijn cape voor zijn gezicht hield. Het is tekenend voor de gehele productie.

#13
Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace
Op zijn best was het origineel nog een vermakelijke B-film maar dat de onnodige sequel zo slecht zou zijn zouden maar weinigen vooraf voor mogelijk hebben gehouden. Gepromoot als een soort van intelligente, futuristische Sci-Fi laat de uitwerking zich omschrijven als een bijzonder chaotisch geheel waar vaak geen touw aan vast te knopen is. Een hond die op commando een disk in de computer stopt, vliegende motoren en vliegende personages. Het kan allemaal in een Sci-Fi maar het is allemaal gedaan met belachelijk slechte special effects die ten tijde van de release al vreselijk achterhaald waren. Een pijnlijke zit van begin tot eind ondanks dat, en dat moet worden gezegd, hoofdrolspeler Matt Frewer het niet onaardig doet. Maar dit is gewoon eersteklas rommel.

#12
Marci X
Voor wanneer je dacht dat het qua foute manier van vooroordelen niet erger kon dan met Phat Girlz is nog nooit eerder gestuit op het waanzinnig geflopte Marci X. Nu ben ik nooit echt een hele grote liefhebber geweest van Lisa Kudrow (toch wel de minste Friend) en non talent Damon Wayans maar om beide nu te casten in een ghetto achtige film is veel te ver van het goede. Zowel de upperclass als de gangsta rappers worden beschimpt maar hiervan zullen vooral de kijkers het slachtoffer zijn. Legendarisch dieptepunten zijn de rapbattles in haute couture en een heuse bitchfight maar vrijwel alles is enorm slecht uitgewerkt. Sommige slechte films zijn op een leuke manier beroerd maar Marci X verdient het om begraven te worden in een woestijn met de ijdele hoop dat niemand ooit een kopie van deze prent naar boven haalt.

#11
I Love Dries
Zo slecht dat ie stiekem toch wel weer leuk is zal de enige reden zijn waarom ik I Love Dries niet in de Flop 1o heb gezet. Twee hele, maar dan ook hele smerige tokkies ontvoeren Dries met het doel om de vrouwelijke tokkie zwanger te laten worden van Dries Roelvink. Echt, lees de voorgaande zin nog eens. Ridiculer dan dit gaat het echt niet meer worden. Veel ranziger overigens ook niet. Uitwerpselen die aan de muur zitten, de smerige kleding van het echtpaar dat alleen maar vet voedsel naar binnen schrokt en de hond die in de woonwagen poept. Het is Roelvink’s stervehikel dus al zijn liedjes komen voorbij. Gelukkig lijkt de Speedo dragende man zich niet al te serieus te nemen maar van acteren kun je hier weer ook niet spreken. Regisseur Tom Six bewijst andermaal zijn status als de meest verschrikkelijke regisseur van eigen bodem en de grindhouse-achtige manier slaat nergens op. Twee dingen zijn in ieder geval zeker; na het zien van I Love Dries hoef je niet meer te eten en zul je direct onder de douche willen stappen.

5 gedachtes over “Slechtste films: Nr. 15-11

 1. Nostra 27 mei 2015 / 12:42

  Eindelijk een film in het lijstje die ik wel gezien heb: Plan 9 from Outer Space. Die heb ik echter ook gekeken omdat ik hoorde van die titel. Uiteindelijk heb ik er wel van kunnen genieten, ondanks het feit dat er zoveel slechte zaken in zitten.

  Like

  • Riinyosa81 28 mei 2015 / 05:58

   Haha de wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. Plan 9 is een hele slechte film maar heeft wel zijn charme nog. In tegenstelling tot alle top 10 noteringen….

   Like

 2. Gwen 28 mei 2015 / 20:10

  Richard, wat doe je jezelf toch aan? :p Ik heb al deze films niet gezien… gelukkig. 😉

  Like

  • Riinyosa81 29 mei 2015 / 07:52

   Ramptoerist pur sang. Al moet ik eerlijk bekennen dat de grootste miskleunen voorbij kwamen in de periode dat ik als videotheekmedewerker echt alles keek. Gelukkig ben ik hierin de laatste jaren wat selectiever geworden. Eén van de voornaamste redenen hiervan is dat het mij ook ontbreekt aan tijd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s