Silicon Valley: Seizoen 3

Silicon1.jpg
Genre:
Comedy Creators: Mike Judge, John Altschuler, Dave Krinsky Cast: Thomas Middleditch, T.J. Miller, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani, Amanda Crew, Zach Woods, Suzanne Cryer Speelduur: 10 x 30 minuten Jaar: 2016

Het verhaal:
Seizoen 2 eindigde met een gigantische cliffhanger die de onderlinge banden bij Pied Piper op scherp zette. Richard wil zijn carrière buiten het techbedrijfje voortzetten maar gaat er (ten onrechte) vanuit dat zijn vrienden met hem mee zullen gaan. Het blijkt niet het enige struikelblok voor Richard & Co. te zijn en het duurt niet lang voordat het Pied Piper avontuur in de zoveelste versnelling schakelt.

Het oordeel:
Een comedyserie die zich enkel en alleen focust op het opstarten van een techbedrijf(je). Zo op het eerste gezicht zou je denken dat een dergelijke serie geen lang leven beschoren is maar inmiddels zijn we wel aanbeland bij het derde seizoen. Maar diegenen die beter kijken zien toch dat de serie niet stilstaat en een aantal veranderingen heeft doorgemaakt.

Heel goed hoef je overigens niet te zoeken naar de aanpassing want meer nog dan voorheen leunt deze derde reeks meer op storytelling dan op de welbekende spitsvondige humor. Niet dat er niets te lachen valt, integendeel zelfs, maar vooral de laatste paar afleveringen volgen de dramatische verwikkelingen zich in een straf tempo op. Dit drama wordt nergens te zwaar maar juist wanneer je denkt dat de karakters niet meer uitgediept kunnen worden, bewijzen Mike Judge & Co. toch weer het tegendeel.

SiliconCollage.jpg

Het is een even lovenswaardige als moedige keuze geweest om de serie deze kant op te stuwen en het is dan ook een ontwikkeling die niet beter uit had kunnen pakken. Op deze manier blijft Silicon Valley langer houdbaar waardoor ik toch erg benieuwd ben geworden naar het vierde seizoen waar we helaas weer een heel jaar op mogen wachten. Wat wel is gebleven is de heerlijk bijtende humor waarin alles vertrouwd aanvoelt. Richard is nog steeds vreselijk naïef, Dinesh en Gilfoyle liggen nog steeds met elkaar overhoop, Erlich beland in de meest knotsgekke situaties en Jared blijkt nog steeds een scènesteler.

Een ander element dat ook in dit derde seizoen stevig vertegenwoordigd is, is de waanzinnige vaart van de vele plotontwikkelingen. Never a dull moment moeten de showrunners hebben gedacht en alhoewel het soms een tikkeltje teveel van het goede is, komt dit de show wel ten goede. Iedere aflevering wordt afgesloten met een heuse cliffhanger en alhoewel ik dat erg kon waarderen in het eerste en tweede seizoen bracht het ditmaals enorme frustratie teweeg. Simpelweg omdat dit betekende dat ik weer een week mocht wachten…

90

Een gedachte over “Silicon Valley: Seizoen 3

  1. Meneer Vevie 10 september 2016 / 13:18

    Dit is idd een heerlijke serie. Ik moet nog een paar afleveringen zien van het derde seizoen. Had in het begin van het seizoen wel moeite met hoe Richard werd neergezet. Op een gegeven moment werd hij wel heel incompetent. Maar ik geniet nog steeds van de serie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s