Man Up

ManUp.jpgGenre: Comedy Regie: Ben Palmer Cast: Simon Pegg, Lake Bell, Rory Kinnear Speelduur: 88 minuten Jaar: 2015

Het verhaal:
Nancy is een 34-jarige alleenstaande vrouw die de goedbedoelde maar vruchteloze koppelpogingen van haar vrienden beu is. Ze reist naar Londen af om de zoveelste magische huwelijksverjaardag van haar ouders te vieren wanneer ze de 40-jarige gescheiden Jack tegenkomt, die haar aanziet voor zijn 24-jarige blind date.

Het oordeel:
Met Man Up hebben we de zoveelste boy meets girl variant binnen het genre van de romcom te pakken. Niemand zal verbaasd zijn over de afloop van het verhaal maar dat het bewandelen van platgereden paden niet altijd een straf hoeft te zijn, is iets wat Man Up ons laat zien.

Hopeloos voorspelbaar is een term die we op de bingokaart af kunnen strepen maar waarom is Man Up dan toch de moeite waard? Om te beginnen is dit een Britse romcom. Alhoewel de geografische locatie niet bepalend is voor het succes van de film zijn de Britten vaak net iets scherper qua dialogen. Zo ook het soort humor dat geserveerd wordt in deze romcom die vol zit met de nodige venijnige oneliners. Verrassend hierin overigens was om de Amerikaanse Lake Bell te horen praten met een zuiver Engels accent dat moeilijk van authentiek te onderscheiden is.

ManUpcollage.jpg

Een ander plusplunt vond ik het tijdsbestek waarin het verhaal zicht ontvouwt. We volgen Jack en Nancy één dag lang en ik heb wel een zwak voor dit soort avonturen. Niet dat ze van de ene naar de andere hachelijke situatie hollen maar de ontmoeting met enkele bijzondere karakters geeft de film haar vibe. Dat brengt ons bij het derde sterke punt wat in de vorm komt van Rory Kinnear die op onnavolgbare wijze gestalte geeft aan creep Sean. Verreweg de meeste lachers kwamen wel voort uit zijn handelingen.

Niet geheel onbelangrijk binnen dit genre is de chemistry tussen beide hoofdrolspelers. Toegegeven, op liefdesgebied had het wel een stukje beter gemogen (wat ziet Nancy nu in Jack?) maar ook belangrijk is dat zowel Simon Pegg als Lake Bell er veel zin in lijken te hebben. Het enthousiasme spat van het scherm waardoor je de aanwezige oneffenheden makkelijk over het hoofd ziet. Man Up is voorspelbaar van A tot Z maar de verdere uitwerking ervan is gewoon prima. En soms heb je niet veel meer dan dat nodig.

70

4 gedachtes over “Man Up

 1. Gwen 11 juli 2016 / 20:33

  Man Up vond ik een verrassend leuke romcom vanwege de setting en Pegg en Bell.

  Like

 2. Nostra 12 juli 2016 / 09:33

  Ik heb er ook erg van weten te genieten. Grappige situaties en beide hoofdrolspelers waren prima en niet de standaard acteurs die je vaak in dit soort films ziet.

  Like

 3. Daan Kusen 13 juli 2016 / 22:06

  Mee eens, qua dialogen -maar ook vaak qua intellectuele sfeer, zijn Britse films als deze vaker (zeker niet altijd) beter dan de Amerikaanse variant. Inderdaad zijn dialogen vaak net iets scherper, gevatter, maar het verhaal is ook vaker wat dieper, ondanks het genre.

  Like

 4. De Protagonisten 19 juli 2016 / 08:22

  Ik vond dit ook een hele vermakelijke film. Goed acteerwerk en erg fijne humor. Zeker zeer voorspelbaar, maar op één of andere manier wil je dat ook in deze film!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s