Banshee: Seizoen 2

Banshee1Genre: Action / Crime Creators: David Schickler, Jonathan Tropper Cast: Anthony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Matt Servitto, Hoon Lee, Ryann Shane, Lili Simmons, Rus Blackwell, Ben Cross, Anthony Ruivivar Speelduur: 10 x 60 minuten Jaar: 2014

Het verhaal:
Seizoen 2 begint met de nasleep van de schietpartij met Rabbit, bendeleider en vader van Carrie. Nu haar ware identiteit aan het licht is gekomen, wordt ze verscheurd tussen haar toewijding aan haar gezin, dat haar verstoten heeft, en Lucas, die haar jaren eerder heeft gered. Voor sheriff Lucas duiken er nog meer problemen op: er is de moord op een meisje van de Kinaho-stam, die toenemende spanningen veroorzaakt tussen de Amish en de Indianen en er is de onverwachte komst van een onwelkome bezoeker: de zoon van de echte (dode) Lucas Hood.

Het oordeel:
Voor liefhebbers die hebben genoten van het eerste seizoen is er goed nieuws want de tweede reeks trekt de lijn van excessief geweld, blote lichamen en botte sarcasme vrolijk door. Na de zinderende, enigszins overdreven, seizoensfinale lijkt de rust in eerste instantie terug gekeerd maar in Banshee is rust een zeer relatief begrip. Uiteraard zijn er een aantal zaken wel veranderd maar dit blijkt slechts van korte duur te zijn.

Even leek het er namelijk op dat Lucas en Carrie hadden afgerekend met hun nemesis Rabbit maar niets blijkt minder waar te zijn. Dat is een opzienbarend feit want waar ik had verwacht dat dorpstiran Proctor het volgende doelwit zou zijn gaat men dus op herhaling. Dit betekent overigens niet dat Proctor naar de achtergrond verdwijnt. Het door Ulrich Thomsen vertolkte personage krijgt een net zo groot aandeel als in het eerste seizoen maar waarom keert Rabbit dan weer terug?

BansheeCollage.jpg

Wellicht is het een teken aan de wand dat een serie als Banshee een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. Wat we in het tweede seizoen te zien krijgen is net zo lekker en verslavend als voorheen alleen geldt hiervoor wel dat aanvoelt als een herhalingsoefening. Sporadisch lijkt het erop dat de belangrijkste personages hier en daar wat beter uitgediept gaan worden maar tegenover iedere poging daartoe staan twee lompe maar sterk gechoreografeerde actiescènes die weer een variant zijn op eerdere confrontaties.

Dit betekent allerminst dat Banshee: Seizoen 2 een teleurstelling is. Integendeel zelfs. Deze tweede reeks bedient de kijkers op haar wenken en de serie biedt exact hetgeen wat je ervan mag verwachten. Het is simpelweg pretentieloos vermaak en in geen enkel opzicht trachten de makers dit te wijzigen. Hier en daar treffen we een kleine hapering aan (het duurt even alvorens seizoen 2 echt op stoom komt) maar een kniesoor die daar op let. In de seizoensfinale wordt er afscheid genomen van enkele prominente figuren en dat maakt mij in ieder geval erg nieuwsgierig naar de derde reeks.

80

Een gedachte over “Banshee: Seizoen 2

  1. Meneer Vevie 10 september 2016 / 13:20

    Het derde seizoen is het beste seizoen uit de reeks. Helaas is het laatste seizoen een enorme teleurstelling. Toch genoten van deze serie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s