Sleeping with Other People

Sleeping1.jpg
Genre:
Comedy Regie: Leslye Headland Cast: Alison Brie, Jason Sudeikis, Jason Mantzoukas, Amanda Peet, Adam Scott Speelduur: 101 minuten Jaar: 2015

Het verhaal:
Jake en Lainey waren ooit elkaars eerste geliefden maar verloren elkaar dezelfde avond nog uit het oog. Hij is een notoire vreemdganger en zij heeft eveneens moeite om trouw te blijven terwijl ze ook nog eens op de verkeerde mannen valt. Wanneer Jake en Lainey elkaar na jaren weer tegen komen storten ze zich vol overgave in een platonische relatie.

Het oordeel:
Voorwaarde binnen het genre van de romantische comedy is dat de kijker sympathie moet hebben voor de twee belangrijkste personages. Op papier lijken twee notoire vreemdgangers geen al te fijne mensen en hierin schuilt ook de uitdaging. Hoe maak je deze karakters likeable? Het blijkt dat je een heel eind komt wanneer je Alison Brie en Jason Sudeikis aantrekt als hun vertolkers.

De film is koud onderweg wanneer we er getuige van zijn hoe lomp beide hoofdpersonen kunnen zijn op liefdesgebied. Waar Jake zijn (voor hem doen) langdurige relatie torpedeert door vreemd te gaan met haar beste vriendin, biecht Lainey aan haar vriend op dat ze hem bedrogen heeft… 16 x maar liefst. Redelijk verachtelijk gedrag natuurlijk maar tegelijkertijd zijn het twee personages wiens overspel je redelijk makkelijk vergeeft. Volledig een verdienste van de twee hoofdrolspelers die aanstekelijk spel laten zien.

Sleepingcollage.jpg

Want net als in de meeste romcom’s wordt er ook in Sleeping with Other People sterk geleund op het spel van haar cast. Het goede nieuws is dat Brie en Sudeikis over een prettige chemie beschikken waardoor hun opbloeiende romance moeiteloos overtuigd. Daarnaast bedienen beide hoofdrolspelers zich van een ingetogen houding en de nodige sarcasme; een combi die het bij ondergetekende altijd wel goed doet. Overigens zijn ook de bijrollen sterk waarbij vooral Jason Mantzoukas als Xander zich in positieve zin weet te onderscheiden.

Het uitgangspunt van deze romcom maakt een frisse indruk maar de uitwerking ervan is een stukje minder. In feite vraagt de film zich af of dat een man en vrouw in staat zijn om een zuiver platonische relatie aan te gaan maar met deze belangrijke vraag wordt vrijwel niets gedaan. Het mag eveneens geen verrassing heten hoe de film zal eindigen; het is de weg ernaartoe waar het om gaat. Zolang je hierop voorbereid bent zal de film niet teleurstellen. Sleeping with Other People is bestemd voor de genreliefhebbers en dankzij overtuigend acteerwerk best de moeite waard.

65

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s