The Guest

Guest1Genre: Thriller Regie: Adam Wingard Cast: Dan Stevens, Maika Monroe, Brendan Meyer, Sheila Kelley, Leland Orser Speelduur: 100 minuten Jaar: 2014

Het verhaal:
Een soldaat die met verlof is raakt bevriend met de familie van een mede-soldaat die gesneuveld is. Al snel wordt hij een gevaar voor iedereen in zijn omgeving wanneer de familie erachter komt dat hij niet is wie hij zegt.

Het oordeel:
Het voordeel van on demand diensten is dat je regelmatig films ziet opduiken waar je nog nooit van hebt gehoord. Vaak met een heel terechte reden maar zo nu en dan wordt je toch nog aangenaam verrast. Wat mij betreft is The Guest de jongste toevoeging aan deze laatste categorie.

De verrassing komt voort uit het feit dat The Guest zich bedient van een uitgangspunt dat verre van origineel is. Wanneer de veel te vriendelijke David zich meld bij de Petersons weet je dat zaken niet zijn zoals ze lijken. Regisseur Adam Wingard houdt de vaart er goed in en na de introductie is het genieten geblazen wanneer David zich ontfermt over de jongste zoon en afrekent met diens pesters. Stiekem juich je mee wanneer de pestkoppen genadeloos hard op hun donder krijgen.

Guestcollage.jpg

Dat David meer op zijn kerfstok heeft staat als een paal boven water en hoewel The Guest heel vermakelijk is, blijft het toch wachten op de grote onthulling. Het is echter met deze plottwist dat The Guest de nodige bonuspunten krijgt want voor de verandering is het script niet al te uitleggerig. Een aantal vragen worden hierdoor niet (voldoende) beantwoord waardoor er veel ruimte is voor een eigen interpretatie. Het is weliswaar geen rocket science maar ik juich het altijd toe wanneer een film als The Guest de kijker zelf aan het denken probeert te krijgen.

Het scenario vormt de uitblinker van deze thriller maar in Dan Stevens vond men tevens een zeer geschikte hoofdrolspeler. Op het eerste gezicht erg overtuigend als de hulpvaardige eenling en later net zo geloofwaardig wanneer hij een aantal mindere eigenschappen aan het daglicht brengt. Het goede spel van Stevens zorgt ervoor dat de ondersteunende cast een wat fletse indruk achterlaat. Vooral Maika Monroe, die de op één na belangrijkste rol vertolkt, laat het op belangrijke momenten afweten.

70

Advertenties

7 reacties op ‘The Guest

 1. Nostra 2 juli 2016 / 22:05

  Vond ‘m zelf nog wat beter en had ook geen issues met Monroe. En dat einde vond ik echt fantastisch, lekker fout 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 3 juli 2016 / 21:30

   Ik lees het zojuist terug. Een 9 vind ik iets van het goede maar sterk was de film wel.

   Like

 2. Gwen 2 juli 2016 / 22:56

  Nog nooit van gehoord? Je had een reactie achtergelaten bij mijn recensie :p

  Ik heb me ook prima vermaakt met deze film. Ik deel je mening over Maika’s performance. In It Follows vond ik haar beter spelen.

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 3 juli 2016 / 21:30

   Crash & burn! Niet alleen op jouw blog maar ook op die van Nostra een reactie erover achter gelaten. Maar in mijn defense; het is al meer dan een jaar geleden.

   Liked by 1 persoon

   • Gwen 4 juli 2016 / 21:41

    Ik weet het. Ik plaag je alleen maar :p

    Like

 3. Ingeborg Bertens 3 juli 2016 / 15:03

  Vond t een leuk filmpje…
  Makkelijke wegkijker…
  Heb me wel vermaakt

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s