Take Me Home Tonight

Take1.jpg
Genre:
Comedy Regie: Michael Dowse Cast: Topher Grace, Teresa Palmer, Anna Faris, Dan Fogler, Chris Pratt Speelduur: 97 minuten Jaar: 2011

Het verhaal:
Matt Franklin werkt in een videotheek zonder een idee te hebben wat hij nu verder met zijn leven moet gaan doen. Hij weet alleen dat hij tijdens Labor Day zijn highschool crush wil gaan veroveren. Ondertussen worstelen hij, zijn tweelingzus en hun beste vriend met het volwassen worden.

Het oordeel:
Coming of age drama’s, jongeren die worstelen met hun volwassenheid en avonturen die zich voltrekken in één lange dag. Het zijn mijn ultieme guilty pleasures en mede vanwege de jaren ’80 setting sprak Take Me Home Tonight me aan. Eigenlijk had ik er nog nooit eerder van gehoord totdat ik op deze film stuitte tussen het aanbod van HBO.

Dat deze comedy aan mijn aandacht is ontsnapt vind ik ergens wel merkwaardig als je kijkt naar de bekende namen die aan dit project verbonden waren. Het is alleen moeilijk te begrijpen wat men in het script zag dat eigenlijk maar van los zand aan elkaar hangt. Neem bijvoorbeeld hoofdpersoon Matt. Een haast briljante student die het helemaal ging maken maar toch koos voor een permanent verblijf in de videotheek. Maar waarom heeft hij hiervoor gekozen? Wat is zijn toekomstbeeld? Waarom speelt hij op safe? Veel vragen waar spijtig genoeg geen bevredigende antwoorden op volgen.

TakeCompilation.jpg

Take Me Home Tonight is dan ook geen film die de hersens aan het werk willen zetten. Op zijn best is het een voorspelbare pretentieloze comedy die nergens doorslaat. Een nadeel wat hieraan kleeft is dat het ook nooit echt grappig wil worden. De film herbergt hier en daar wel een aantal leuke scènes (Fogler die in het toilet aangerand wordt door Angie Everhart) maar deze momenten zijn te spaarzaam om de lachspieren in beweging te houden. Ook ditmaal is Matt de schuldige want dit personage is niet de vrolijkheid zelve en heeft alleen maar één doel voor ogen. Een ander zou het een obsessie noemen.

Gelukkig wordt de film nergens te serieus en daar leent het onderwerp zich ook helemaal niet voor. Net wanneer je denkt dat de vaart er in komt slaat het verhaal helemaal dood wanneer de beoogde droomvrouw Tori er een vreemde gedachtegang op na houdt. Misschien onvermijdelijk maar hier had wel wat meer aandacht aan besteed mogen worden. De cast doet het verder niet onaardig hoewel het komische talent van Anna Faris en Chris Pratt grotendeels onbenut blijft. Een half puntje erbij voor de sterke 80’s soundtrack en dito aankleding.

60

6 gedachtes over “Take Me Home Tonight

 1. Nostra 24 juni 2016 / 09:33

  Als ik dat hoofdplaatje zie wordt ik al niet zo enthousiast en gezien je recensie ook niet echt een must see.

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 27 juni 2016 / 19:28

   Absoluut geen must see inderdaad. Een vermakelijk tussendoortje op zijn best maar dan zijn er nog genoeg leukere titels in omloop.

   Like

 2. Daan Kusen 25 juni 2016 / 15:48

  Ik moest even kijken, maar ’t is inderdaad Topher Grace. Die gast is best wat veranderd sinds het dramatische Spider-Man 3.

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 27 juni 2016 / 19:30

   Ietsjes veranderd inderdaad maar ik zou ook weer niet willen zeggen dat hij inmiddels alweer 37 jaar oud is. Ziet er jonger uit.

   Like

 3. Gwen 26 juni 2016 / 19:14

  Ik heb Take Me Home Tonight een paar jaar geleden gezien, maar er is niets van blijven hangen behalve dat ik het een matige film vond. :/

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 27 juni 2016 / 19:31

   Precies. Dat zal ook mijn ervaring zijn. Over een paar weken ben ik hem waarschijnlijk voor het overgrote deel vergeten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s