The Interview

Interview1.jpgGenre: Comedy Regie: Evan Goldberg, Seth Rogen Cast: James Franco, Seth Rogen, Lizzy Caplan, Randall Park, Diana Bang Speelduur: 112 minuten Jaar: 2014

Het verhaal:
Dave Skylark is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen latenight talkshow. Het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron. Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden.

Het oordeel:
Nog voordat de film uberhaupt ergens te zien was stond de Noord-Koreaanse regering al op haar achterste poten. Men maakte zelfs de gang naar de VN om The Interview te verbieden aangezien het in hun ogen onbegrijpelijk was dat Amerika deze daad van provocatie en terrorisme steunde. Helaas ging filmstudio Columbia Pictures gedeeltelijk overstag en werd er aan de film gesleuteld om het meer acceptabel te maken voor Noord-Korea.

De oorspronkelijke release werd een paar maanden uitgesteld maar de controverse bereikte een nieuw dieptepunt toen het hackercollectief Guardians of Peace de systemen van Sony binnen wist te dringen. Gevoelige informatie (salarissen, gevoelige emails) kwamen op straat te liggen en er werden door de hackers dreigementen geuit richting bioscopen die The Interview zouden vertonen. Diverse grote bioscoopketens gaven toe aan deze dreiging waarna de film direct werd uitgebracht als online (huur)product. Niet veel later draaide de film dan toch, zij het zeer beperkt, in een aantal bioscopen.

Interviewcollage.jpg

De vraag is natuurlijk of dat The Interview alle commotie waard is geweest. Nou, nee niet bepaald is het korte antwoord. Uiteraard zal Kim Jong-Un zich zorgen hebben gemaakt over het feit dat hij op de hak werd genomen maar zijn filmversie is vrij gemoedelijke jongen. Eéntje die weliswaar machtbelust is en een bizarre voorliefde heeft voor Katy Perry en margaritas maar verder valt het allemaal wel mee. Hier en daar is er wel een verwijzing naar de armoede en hongersnood maar in geen enkel opzicht zou je dit een vorm van satire kunnen noemen. Een storm in een glas water noemen we dat.

Dan de beoordeling van de film zelf die eigenlijk niet veel anders doet dan andere titels waarin Seth Rogen samen met James Franco te zien is. Het zijn vaak puberale komedies met een hoge grapdichtheid waarin de bromance een belangrijke rol speelt. In The Interview komen we dezelfde zaken tegen en tussen alle tenenkrommende humor (een grote huls in je anus stoppen) zitten dan wel weer een aantal pareltjes (Eminem die uit de kast komt en Rob Lowe met zijn nep haar). Het soort humor wat lekker weg kijkt onder het genot van de nodige alcoholische consumpties.

Hoewel het eerste half uur zeker wel de moeite waard is wordt de film toch minder grappig wanneer het olijke duo aanbeland in Noord-Korea. De meest leuke grappen hebben we dan inmiddels gezien en het script heeft moeite om het tussenstuk interessant te houden. Richting het einde mag men lekker los gaan met een groteske finale waardoor de laatste 20 minuten juist weer aan vaart wint. The Interview is een comedy met twee gezichten maar achteraf gezien vraag je jezelf toch af waar heel die commotie nu precies vandaan kwam.

60

Een gedachte over “The Interview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s