Bad Neighbours 2

Bad1.jpgGenre: Comedy Regie: Nicholas Stoller Cast: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloë Grace Moretz Speelduur: 92 minuten Jaar: 2016

Het verhaal:
Deze keer krijgt het jonge stel Mac en Kelly Radner te maken met de plotse opkomst van een meisjesstudentenclub in hun buurt. Het gedrag van de meisjes gunt hen een blik op de toekomst van hun dochter, en dat maakt hen doodsbang. En dan is er nog de terugkeer van student Teddy Sanders.

Het oordeel:
Heb jij dat ook weleens? Dat je een film gaat zien in de bios maar dat je achteraf geen idee hebt waarom je deze titel zo graag wilde zien? Neem Bad Neighbours 2. Het origineel vond ik al geen topper (hooguit vermakelijk) maar waarom ging ik dan toch naar deze sequel? Dat mysterie gaat waarschijnlijk nooit opgelost worden.

Doordat het eerste deel een commercieel succes genoemd mocht worden was een sequel haast onvermijdelijk maar dat dit slechts een herhaling van zetten is wordt al snel duidelijk. Sinds de gebeurtenisssen uit het eerste deel zijn er een paar jaar verstreken. Het dochtertje van Mac en Kelly is wat ouder en heeft een voorliefde ontwikkeld voor mama’s vibrator terwijl Teddy nooit vaarwel heeft kunnen zeggen van het studentenleven. De grootste verandering is dat het studentenhuis leeg staat maar daar komt verandering in wanneer Shelby en haar vriendinnen een nieuw dispuut starten.

Badcollage.jpg

Plat, platter, platst is het devies en de film staat bol van de bedenkelijke humor. Regelmatig op het randje (Mac over een zwangere Joodse vrouw: she’s another Jew cooking in the oven) maar nog vaker te flauw zoals we dat de laatste tijd vaker zien in films van de schreeuwerige Seth Rogen. Helemaal misplaatst is de poging tot het meegeven van een moraliserende boodschap over gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Tenenkrommend slecht zelfs.

De grapdichtheid ligt net als het tempo behoorlijk hoog en hiertussen zitten toch wel weer enkele sterke grappen verborgen (inclusief een variant op de hilarische airbag grap). Het zorgt ervoor dat Bad Neighbours niet uitloopt op een totale deceptie maar goed kun je de film niet noemen. Rogen en Byrne zijn opnieuw lekker aan elkaar gewaagd terwijl de zoutloze Efron toch echt eens moet proberen om een film lang zijn shirt aan te laten. De slechtste prestatie wordt, geheel onverwachts, geleverd door Chloë Grace Moretz die helemaal geen raad lijkt te weten met haar feministische alter ego.

55

 

10 gedachtes over “Bad Neighbours 2

 1. Wilco Born 16 juni 2016 / 00:22

  Veel kan ik niet tegen je kritiek inbrengen. Bad Neighbours en het vervolg zijn inderdaad niet de beste films. Ik vind daarentegen Seth Rogen erg grappig, dus van zijn films kan ik meestal wel genieten. De film(s) bracht(en) precies wat ik ervan verwacht: het thema ouder worden en opgroeien, het gevecht tussen jongvolwassen en volwassen en veel gekkigheid. Waarom ik deel 2 beter vond, was dat er naar mijn mening de motivatie en achtergrond werd toegelicht. Zelf neig ik als cijfer richting een 7 of zelfs hoger.

  Geliked door 1 persoon

  • Naar De Film 27 juni 2016 / 19:33

   Echt waar Wilco? Hebben we toevallig niet naar dezelfde film gekeken? 🙂

   Seth Rogen kan ik op zijn tijd ook wel waarderen en hoewel deze sequel wel wat leuke momentjes kende vond ik de moraal helemaal nergens op slaan. Evenals het acteerwerk van Moretz. Ronduit verschrikkelijk.

   Like

  • Naar De Film 27 juni 2016 / 19:34

   Voor mij geldt hetzelfde maar op deze manier kon ik twee films achter elkaar zien. Dat is dan ook mijn enige excuus haha

   Like

  • Naar De Film 27 juni 2016 / 19:35

   Ik verwacht inderdaad ook niet dat je hier heel veel uit gaat halen. Misschien met een half kratje bier achter de kiezen…. wie weet.

   Like

   • Nostra 27 juni 2016 / 19:53

    Ik drink niet echt, dus zover zal het niet komen. Hoogstens een fles champagne ofzo 😉

    Geliked door 1 persoon

   • Naar De Film 27 juni 2016 / 20:11

    Als je nu een glas champagne had gezegd kwam het geloofwaardiger over haha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s