Piranha 3DD

Piranha1Genre: Horror / Comedy Regie: John Gulager Cast: Danielle Panabaker, Matt Bush, Katrina Bowden, Jean-Luc Bilodeau, David Koechner, David Hasselhoff, Christopher Lloyd, Gary Busey Speelduur: 83 minuten Jaar: 2012

Het verhaal:
Een jaar na de aanval van prehistorische piranha’s op Lake Victoria zijn de vraatzuchtige vissen via het rioleringssysteem van de stad kunnen ontsnappen. Hierdoor krijgen ze toegang tot de zwembaden en het pas geopende waterpretpark “Big Wet”. De wilskrachtige Maddy en haar vrienden Barry en Kyle zullen het moeten opnemen tegen deze mensenetende creaturen…maar kan men ze wel tegenhouden?

Het oordeel:
In 2010 kwam Alexandre Aja aanzetten met de pulp remake van Piranha (1978) en liefhebbers van de B-film trokken hiervoor massaal naar de bioscoop. Diens opvolger met de tot de verbeelding sprekende titel Piranha 3DD moet het met minder stellen. Minder budget, minder bekende namen maar ook zonder de aanwezigheid van Aja.

Wanneer de film 10 minuten onderweg is kun je als kijker al de conclusie trekken waar de makers op uit waren. Na een verplichte spannend bedoelde openingsscène wordt het waterpretpark geïntroduceerd dat bol staat van de dubbelzinnige verwijzingen. De slogan van het park is Making you wet since 1981 (misschien toch maar eens dat t-shirt aanschaffen sinds ik zelf ben geboren in ’81) en er is een heus adults only gedeelte waar men naakt kan zwemmen.

Piranhacollage.jpg

De wulpse dames worden uiteraard in slowmotion in beeld gebracht maar de rand van fatsoen wordt overschreven wanneer er ook een condoomautomaat op het droge staat (lekker hygenisch) en dat de dikkige werknemer met enige regelmaat zijn geslachtsdeel in een afvoerput stopt. Het laat zich raden dat de pretparkeigenaar zelf er geen moraal op na houdt en dezelfde bordkartonnen diepgang vinden we terug in de belangrijkste personages. Zo is hoofdpersoon Maddy een vreselijk figuur. Constant loopt ze rond met een gepijnigde blik. Is het niet om haar stiefvader (de eigenaar) dan is het wel vanwege de liefde of de piranha’s. Want die zijn er namelijk ook nog.

Tussen de flauwe, schunnige en banale humor door wordt de trek van de horrorliefhebber enigzins gestilt met de voor de hand liggende moordpartijen (2 vissers in de avonduren, een vrijend stelletje etc). Er wordt toegewerkt naar een ogenschijnlijk groteske finale en na een speelduur van 45 minuten lijkt de grootste pret te kunnen beginnen. Niet veel later vallen inderdaad de doden bij bosjes en zijn de slachtpartijen heerlijk bloederig en helemaal over de top (een onthoofding middels een gespannen vlaggenlijn). Dat de film zelf visueel beroerd in elkaar steekt nemen we dan maar op de koop toe.

Als bonus worden we in de finale getrakteerd op de aanwezigheid van Ving Rhames en David Hasselhoff die nog een duit in het campy zakje doen. Rhames mag los gaan met zijn titanium benen waarin een shotgun verborgen zit (zien is geloven) terwijl Hasselhoff wederom met succes zijn eigen carrière op de hak mag nemen. Vooral de laatste leidt tot een paar hilarische momenten maar het is ook een getemperd enthousiasme dat als sneeuw voor de zon verdwijnt wanneer de finale veel te snel afgelopen is. Na slechts 67 minuten rollen de eindcredits over het scherm maar misschien was dat maar beter ook.

45

5 gedachtes over “Piranha 3DD

  • Naar De Film 13 juni 2016 / 06:40

   Verschrikkelijk vind ik een groot woord. Zolang je er geen verwachtingen van hebt (zoals ik had) kun je best lachen om alle infantiele situaties (en dat zijn er VEEL). Maar een goede film kun je het echt niet noemen nee.

   Like

   • Gwen 13 juni 2016 / 18:37

    Haha ik blijf bij mijn woordkeuze. Natuurlijk zijn er slechtere films te vinden, maar alles wat naar mijn idee van Piranha 3D een geslaagde film maakte kon ik niet terugvinden in 3DD.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s