No One Lives

NoOneLives2.jpgGenre: Horror / Thriller Regie: Ryuhei Kitamura Cast: Luke Evans, Adelaide Clemens, Lee Tergesen, Derek Magyar, America Olivo Speelduur: 86 minuten Jaar: 2012

Het verhaal:
Een meedogenloze gangsterbende gijzelt een jong koppel en neemt hen mee naar een verlaten huis in een godvergeten oord. Wanneer het meisje van het koppel vermoord wordt blijkt haar vriend allesbehalve hulpeloos te zijn. De kansen zijn gekeerd, en de bende moet het opnemen tegen een kille moordenaar die vastbesloten is – zoals zo vaak in het verleden – niemand in leven te laten…

Het oordeel:
De film opent met een shot waarin we een vrouw ondersteboven zien hangen aan een boom. Ze heeft een scherp voorwerp vast en lijkt iets in de boom aan het kerven te zijn. En dan stel je jezelf toch de vraag. Waarom gebruikt ze het scherpe object niet om het touw waar ze aan hangt door te snijden? Het zijn dit soort opvallende fouten (camerastandpunten die niet kloppen, acteurs die in een volgend shot heel ergens anders staan) die prominent aanwezig zijn in No One Lives.

Dit soort fouten zorgen ervoor dat je tot vervelens toe uit het ritme wordt gehaald en dat is jammer gezien de serieuze en bloederige toon van het geheel. Voor diegenen die onbekend zijn met de opzet (ik was er één van) kwam de ommekeer van prooi naar jager als een welkome afwisseling. Niet snel daarna vallen de nodige doden en ik het de makers nageven; ze zijn op het gebied van dood en verderf lekker origineel te werk gegaan. De film bevat weliswaar de nodige gore maar echt ondraaglijk luguber wordt het nergens.

NoOneLivesCollage.jpg

Ook over het spel van hoodrolspeler Luke Evans was ik meer dan te spreken. Hij heeft de perfecte looks om voor zwijgzame moordenaar door te gaan en dat deed hij dan ook heel goed. De rest van de cast hangt tussen matig en ronduit slecht maar dit is dan ook geen film die je verder wilt kijken voor het acteerwerk. Het gaat voornamelijk om de moorden zelf en dat weet de aandacht goed vast te houden. Bovendien duurt de film niet te lang en hangt er een duistere, onheilspellende sfeer waarbij ieder moment de bom kan ontploffen.

Toch is dit alles niet genoeg om een voldoende binnen te slepen aangezien het script verschrikkelijk slecht is. Naast de hierboven beschreven situatie met de boom bevinden zich nog meer onverklaarbare zaken in No One Lives. Het scenario is verder allesbehalve schuitig geweest met de informatie. Een naamloze antiheld is op zich prima natuurlijk maar zijn personage krijgt totaal geen diepgang mee. Ook diens relatie tot een blondine blijft in het luchtledige hangen waarbij je vooral aan het gissen bent naar het hoe, waarom en hoe dan? Samen met de eerder genoemde fouten toch net iets te vaak ronduit storend.

50

Advertenties

3 reacties op ‘No One Lives

 1. Ingeborg Bertens 9 juni 2016 / 20:42

  Tsja was er ook niet van onder de indruk en ben toch geen “kritische” kijker 😉

  Like

 2. Gwen 12 juni 2016 / 15:46

  Ik heb me prima vermaakt met No One Lives. Het is al een tijdje geleden dat ik de film heb gezien en kan me niets meer herinneren van die fouten :p

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 13 juni 2016 / 06:41

   De film hield mijn aandacht tot op bepaalde hoogte zeker wel vast maar toch liet ik het gebrek aan informatie + de diverse fouten zwaarder wegen in dit geval.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s