Togetherness: Seizoen 2

Togetherness 1.jpgJaar: 2016 Creators: Jay Duplass, Mark Duplass, Steve Zissis Cast: Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet, Steve Zissis

Het verhaal:
Na de cliffhanger van het eerste seizoen proberen Brett en Michelle hun gevoelens een plaats te geven. De inmiddels werkloze Brett zoekt zijn heil in artistieke inspiratie terwijl Michelle zich vol overgave stort op de plannen van een nieuwe school. Na zijn doorbraak als acteur keert een zelfverzekerde Alex terug uit New Orleans terwijl Tina op haar beurt worstelt met moedergevoelens.

Het oordeel:
Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet bezig hou met de vele nieuwe series die ieder TV seizoen op ons afgevuurd worden. De achterstand is immers al immens groot en het is me in het verleden vaak overkomen dat een leuke serie voortijdig gecancelled werd. De enige uitzondering op de regel vind plaats dankzij mijn abo op HBO waar ik nog weleens een nieuwe serie op wil pikken. Zo heb ik vorig jaar genoten van het eerste seizoen van Togetherness en ik was heel benieuwd of dat het tweede seizoen net zo sterk zou zijn.

Wat je regelmatig ziet gebeuren bij TV-series is dat er een seizoen wordt afgesloten met een cliffhanger die daarna relatief snel behandeld wordt in de première van een nieuw seizoen. In dit opzicht laat Togetherness zich gelden als een verademing want de gevolgen van de seizoensfinale is gedurende het volledige tweede seizoen voelbaar. De onderlinge verhoudingen tussen twee personages zijn op scherp gezet en dat heeft gevolgen voor nagenoeg alle personages binnen deze serie.

Togetherness collage.jpg

Gelukkig wordt ook dit tweede seizoen nergens te dramatisch en blijft het nog steeds een geweldige balans tussen drama en comedy. Zo is er bijvoorbeeld een aflevering waarin de hulp wordt ingeschakeld van vrienden wanneer men besluit om een vrachtlading aan zand te stelen van het strand. Ze worden bezocht door de politie, men blijkt niet over een laadklep te beschikken en het blijft komisch om te zien. Daarentegen kent diezelfde aflevering een sterk dramatisch slot wanneer blijkt dat één van de belangrijkste figuren niet eerlijk is geweest. Een mooi voorbeeld voor hoe gebalanceerd deze serie is.

Ondanks dat de critici unaniem positief zijn over Togetherness bleven de kijkcijfers teveel achterwege. Hierdoor heeft HBO besloten om de serie niet te verlengen voor een derde seizoen en de vraag is of dat een wijs besluit is geweest. Hoewel ik de serie absoluut een warm hart toedraag kan ik me wel vinden in dit besluit want men kan niet ontkennen dat een relatiedrama als dit een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. Dat de rek er een klein beetje uit is blijkt wel uit het feit dat Tina en Alex op relatiegebied net zo ver zijn als halverwege het eerste seizoen terwijl ze beiden een relatie hadden aan het begin van de tweede reeks.

75

2 gedachtes over “Togetherness: Seizoen 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s