Survivor

SurvivorJaar: 2015
Regie: James McTeigue
Cast: Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Dylan McDermott, Robert Forster

Het verhaal:
Een medewerkster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is onlangs overgeplaatst naar de Amerikaanse ambassade in Londen. Ze krijgt de taak om te voorkomen dat terroristen de Verenigde Staten binnen komen. Al snel komt ze onder vuur te liggen en wordt ze bedreigd met de dood en beschuldigd van misdaden. Ze slaat op de vlucht en probeert tegelijkertijd haar naam te zuiveren en een grote terroristische aanslag te voorkomen.

Het oordeel:
Survivor zette ik op zonder al te veel voorkennis maar tijdens de aftiteling schrok is toch wel. Is dit van dezelfde man die ons ooit het geweldige V for Vendetta (2005) bracht? Toegegeven, de opvolgers Ninja Assassin (2009) en The Raven (2012) waren geen hoogvliegers maar Survivor lijkt een nieuw dieptepunt te zijn op het CV van James McTeigue.

Een Amerikaanse burger die gestationeerd is in Europa, een samenzwering ontdekt en vervolgens wordt opgejaagd door een huurmoordenaar. Origineel is het allerminst en het is spijtig voor Survivor dat we het vaker en veel beter voorbij hebben zien komen. Een kat en muis spel tussen heldin en huurmoordenaar dat te lang duurt, een gemakzuchtige indruk achter laat en het lijkt erop dat geen enkele acteur er echt zin in had. Met een speelduur van 96 minuten duurt de film niet al te lang, het camerawerk is op zich prima en de vaart zit erin. Maar daarmee zijn de positieve punten wel benoemd.

Milla Jovovich staat niet bekend als de allerbeste actrice en hoewel ze het niet onaardig doet in de Resident Evil franchise is het geen actrice die een film als deze kan dragen. Voor mij was het dan ook geen verrassing dat haar Kate weinig sympathie wist op te wekken en als kijker leef je niet met haar mee. Pierce Brosnan is daarentegen wel een acteur die zich veelvuldig heeft bewezen maar als bad guy komt hij eveneens niet uit de verf. Als huurmoordenaar kun je er nog zo badass uit zien maar wanneer Kate (op haar hakjes nota bene) hem voor de zoveelste maal te slim af is geweest, krijgt het ook iets lachwekkends.

Het plot verhaalt over het voorkomen van terroristische aanslagen op Amerikaans grondgebied en voor de verandering wordt de religie er eens een keer niet bij de nekharen bij gesleept. De terroristische dreiging is anno 2016 nog steeds een actueel onderwerp maar ook op dit gebied verzuimen de makers verrassend voor de dag te komen. Het oogt allemaal te flets en dat geldt voor alle facetten. Van de verrassend bedoelde samenzwering tot de zoveelste wonderbaarlijke ontsnapping. Een ondermaatse thriller waarvan ik echt niet begrijp dat deze ooit de bioscoop heeft gehaald.

40

Advertenties

2 reacties op ‘Survivor

    • Naar De Film 20 mei 2016 / 18:16

      Ja maar dan moet je voorstellen dat deze wel, al is het maar ultrakort, een bioscooprelease heeft gekregen… Onbegrijpelijk.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s