Blue Mountain State: Seizoen 2

BMS 2Jaar: 2010 – 2011
Creators: Eric Falconer & Chris Romano
Cast: Darin Brooks, Alan Ritchson, Page Kennedy, Chris Romano, Ed Marinaro, Frankie Shaw, Denise Richards

Het verhaal:
In zijn tweede studiejaar doet Alex nog harder zijn best om niets uit te voeren maar dat wordt moeilijk gemaakt door de komst van de nieuwe en behoorlijk zelfingenomen quarterback Radon Randell. Op liefdesgebied raken zaken gecompliceerd wanneer cheerleader Mary Jo, het zusje van Sammy, haar intrede doet op de universiteit.

Het oordeel:
De onderbroekenlol van het eerste seizoen smaakte zeker naar meer dus echt lang hoefde ik niet na te denken over de vraag of ik me zou wagen aan de tweede reeks die naar verluid een stuk minder zou zijn.

Het werkt vrijwel nooit in het voordeel van een serie wanneer men noodgedwongen een hoofdrolspeler moet vervangen. In het geval van Blue Mountain State valt de makers weinig te verwijten als het aankomt op de afwezigheid van Sam Jones III die de rol van running back Craig vertolkte in het eerste seizoen. Na die opnamen werd Jones namelijk gearresteerd voor een drugsdelict en werd later veroordeeld tot een aantal maanden cel.

Hiermee verdween één van de drie beoogde hoofdrolspelers van het toneel en ging men vervolgens op zoek naar vervanging. Die vond men in Page Kennedy die als Radon Randell gestalte geeft aan de starting quarterback. Een personage dat als dag en nacht verschilt met de gereserveerde en beleefde Craig. Randell is zelfingenomen, arrogant en overdreven druk aanwezig en dit is iets wat niet alle kijkers op prijs zullen stellen. Pas in de laatste 2 afleveringen vond ik dit personage beter uit de verf komen maar daarvoor bereikte Kennedy veelvuldig mijn irritatiegrens.

Een andere bepalende nieuwkomer komt in de vorm van Frankie Shaw die als Mary Jo het hart van Alex op hol doet slaan. De sluimerende romance tussen deze twee figuren is goed uitgewerkt en vormt zowaar het kloppende hart van de serie zonder het feestgedruis achterwege te laten. Qua verhaallijnen blijft het niveau dat we kennen van de eerste reeks gehandhaafd en het is vrij opmerkelijk om te zien hoe behendig de scriptschrijvers zijn geweest door niet steeds maar terug te vallen op oude grappen. Nog steeds voelt iedere aflevering fris aan en dat is een prestatie op zich.

70

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s