The Prince

The PrinceJaar: 2014
Regie: Brian A Miller
Cast: Jason Patric, Jessica Lowndes, Gia Mantegna, Bruce Willis, John Cusack, 50 Cent

Het verhaal:
Paul Garcia is een eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.

Het oordeel:
De naam van Brian A Miller klinkt waarschijnlijk niet al bekend in de oren en dat is niet verwonderlijk. De regisseur maakt verhaal actiefilms die zich in B-film circuit bevinden zoals Caught in the Crossfire (2010), House of the Rising Sun (2011) en Officer Down (2013).

Qua opmaak doet de poster niet alleen denken aan Killer Elite (2011), het promotiemateriaal is tevens misleidend. Anders dan de prominente aanwezigheid van Bruce Willis is het Jason Patric die de hoofdrol vertolkt en speelt Willis slechts een rol in de marge. Het plot doet eveneens herinneren oproepen want een man met een verleden die op zoek gaat naar zijn ontvoerde dochter lijkt sterk op een film als Taken (2008). Nee, de originaliteitsprijs zal niet naar The Prince gaan maar is de film om aan te zien?

Met een budget van 18 miljoen dollar en een opnameperiode van slechts 2 weken waren de verwachtingen vooraf niet zo hoog maar binnen het segment van de B-film slaat The Prince geen modderfiguur. Het verteltempo ligt redelijk hoog, de actiescènes zijn divers genoeg en Jason Patric doet het niet heel verkeerd. Anderzijds zijn er genoeg punten van kritiek waarbij het optreden van Jessica Lowndes de nekharen overeind doen staan. Haar gegil, gekrijs en bemoeizucht zijn ronduit irritant en vormen een doorn in het oog.

Hoewel de actiescènes zoals gezegd divers genoeg zijn ogen veel shots rommelig. Zoals het een rasechte B-film betaamt zien we veel slordigheden zoals slachtoffers die al neervallen voordat ze dodelijk geraakt worden. Patric’s personage maakt ook al niet de meest logische keuzes dus wie zich waagt aan The Prince dient dat wel te doen onder het mom van verstand op 0 en kijken maar. Absoluut geen miskleun en hoewel het allemaal best lekker weg kijkt, is het nog steeds niet genoeg om een voldoende over de streep te trekken.

50

Advertenties

Een reactie op “The Prince

  1. Nostra 11 mei 2016 / 16:13

    Ik kijk de laatste tijd geen films meer met Bruce Willis, dus deze heb ik ook overgeslagen. Niet iets waar ik spijt van heb als ik het zo lees, maar ik kan af en toe wel genieten van een b-film.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s