Hot Pursuit

Hot PursuitJaar: 2015
Regie: Anne Fletcher
Cast: Reese Witherspoon, Sofia Vergara, Matthew Del Negro, Michael Mosley

Het verhaal:
Een gespannen politieagente (Reese Witherspoon) die volgens het boekje werkt moet de sexy en onbevangen weduwe (Sofia Vergara) van een grote drugsbaron beschermen. De twee vrouwen beginnen aan een roadtrip door Texas met corrupte agenten en gevaarlijke moordenaars op hun hielen.

Het oordeel:
Anne Fletcher maakte haar regiedebuut met het vermakelijke Step Up (2006) maar leek zich hierna te specialiseren in chickflicks met titels als 27 Dresses (2008) en The Proposal (2009). The Guilt Trip (2012) was dan wel weer een leuke afwisseling maar Hot Pursuit richt zich wederom op de vrouwelijke kijker.

Nog niet zo heel lang geleden vermaakte ik me opperbest met Wild (2014) waarin Reese Witherspoon zich sinds lange tijd van haar serieuze kant liet zien. Een kant die mij erg goed bevallen was en waarvan ik hoopte haar meer van dit soort rollen te zien spelen. In werkelijkheid liep het helaas anders want niet veel later verscheen ze in Hot Pursuit. Een film waarvan de synopsis al redelijk flauw klinkt maar in de uitwerking ervan gruwelijker is dan ik aanvankelijk had verwacht.

Het is pijnlijk om een actrice te zien stuntelen waarvan je weet dat ze over het nodige talent beschikt. Witherspoon’s aandeel is zowel schreeuwerig als over de top en komt total niet uit de verf. Het helpt hierbij niet dat haar personage ook nog eens onsympathiek overkomt en soms zou je deze Cooper zelf tot de orde willen roepen. Niemand kleurt namelijk zo braafjes binnen de lijntjes zoals zij dat in deze komedie doet. Sofia Vergara doet het al niet veel beter in een vertolking dat in het verlengde ligt van haar rol in de TV-serie Modern Family. Leuk voor 20 minuten maar niet een hele film lang. Naarmate de speelduur vordert lijkt het erop of dat beide dames beter op elkaar ingespeeld zijn maar hiermee heb ik wel het enige pluspunt van deze kinderachtige komedie benoemd.

Dit zijn van die buddy movies waarvan de uitkomst vast staat en het verhaal plichtmatig een aantal punten aanhaalt. De tegenstelde karakters groeien naar elkaar toe, er dient een complot ontrafeld te worden en natuurlijk dient het gespuis ontweken te worden. Het verloopt volgens het welbekende stramien en in geen enkele scène betrapte ik mezelf op een lach. Wie zich kan irriteren aan zowel Witherspoon als Vergara wacht dan ook een zeer onaangename en lange avond.

40

6 gedachtes over “Hot Pursuit

 1. Wilco Born 18 april 2016 / 19:09

  Ik heb deze film proberen te kijken, maar na een half uur gaf ik het zelfs ook maar op. Dat ik een film uitzet voor het einde doe ik uit respect voor de makers nooit, maar dit kon ik echt niet aanzien.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 19 april 2016 / 20:11

   In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat het 2e deel van de film niet zo slecht was als het begin maar wat heet; gezien de score heb je er niets aan gemist.

   Liked by 1 persoon

 2. Gwen 27 april 2016 / 20:29

  Het was inderdaad pijnlijk om naar Witherspoon te kijken in deze rol. Heel jammer dat ze haar tijd verdoet met zo’n film.

  Liked by 1 persoon

  • Naar De Film 28 april 2016 / 13:52

   Ja van mij mag ze heel snel terug naar de meer serieuzere rollen want acteren kan ze heus wel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s