The One I Love

The One I LoveJaar: 2014
Regie: Charlie McDowell
Cast: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson

Het verhaal:
Een echtpaar (Elisabeth Moss en Mark Duplass) dat al enige tijd kampt met huwelijksproblemen, besluit samen om een weekendje weg te gaan in een poging om hun problemen op te lossen. Eenmaal aangekomen op het weekendverblijf blijkt er een nog groter probleem op hen te wachten.

Het oordeel:
In de HBO serie Togetherness verbeeld Mark Duplass de ene helft van een uitgeblust huwelijk terwijl hij nagenoeg eendezelfde rol vertolkt in The One I Love van debuterend regisseur Charlie McDowell.

Tussen beide rollen en producties zit echter wel een wereld van verschil want waar Togetherness uitblinkt in tragikomische situaties gaat The One I Love voluit voor het mysterie waar het verhaal door omgeven wordt. Verwacht daarom geen realistisch relatiedrama met lange, pijnlijke stiltes. Veel verklappen over het plot zou doodzonde zijn maar het uitgangspunt valt zeker onder de categorie origineel te plaatsen.

Het concept is leuk bedacht en werkt goed doordat de bizarre gebeurtenissen op een zeker moment door de personages worden geaccepteerd. Ze zien het vreemde eraan maar ze gaan er wel zover mogelijk in mee. Hierdoor doet The One I Love soms wat denken aan The Twilight Zone. Een breinbrekertje in de vorm van van een indie die enigszins complex oogt maar toch een aantal interesse vraagstukken op weet te roepen.

Wat je de makers wel zou kunnen verwijten is dat het middenstuk soms net iets te vaak in herhaling valt terwijl het einde een fletse indruk maakt. Dat neemt echter niet weg dat The One I Love een erg interessante film is die gedragen wordt door twee sterke hoofdrolspelers. Beiden krijgen ruimschoots de kans om zich van hun veelzijdige kanten te laten zien en vooral kameleon Mark Duplass weet deze ruimte goed te benutten. Een onverwachts, fijn tussendoortje.

70

3 gedachtes over “The One I Love

  • Riinyosa81 10 april 2016 / 07:37

   Ik denk wel dat jij deze zult kunnen waarderen. Waarschijnlijk weet je het zelf al maar hij is momenteel te vinden op Film1.

   Like

 1. Nostra 11 mei 2016 / 09:33

  Volgens mij heb ik deze al een tijd op m’n to watch lijst staan…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s