Blue Mountain State: Seizoen 1

Blue Mountain StateJaar: 2010
Creators: Eric Falconer & Chris Romano
Cast: Darin Brooks, Sam Jones III, Alan Ritchson, Chris Romano, Gabrielle Dennis, Ed Marinaro

Het verhaal:
Alex, Craig en Sammy zijn eerstejaars college studenten en onderdeel uitmaken van het American Football team The Goats. Sport, drinken, vrouwen en ontgroeningen zijn de vaste ingrediënten waarmee het drietal zich staande probeert te houden op Blue Mountain State.
Het oordeel:

Zo eens in de zoveel tijd scroll ik door de top lijsten van IMDb op zoek naar hoog gewaardeerde films en TV-series die ooit aan mijn aandacht zijn ontsnapt. Zo stuitte ik onlangs op Blue Mountain State. Een drie seizoen tellende comedyserie die in 2010 en 2011 werd uitgezonden en die met een gemiddelde 8.4 op de 239e plaats staat van de Top Rated TV series.

In 1999 maakte de wereld kennis met American Pie; een hilarische comedy waarin een viertal jongens op zoek gingen naar hun ontmaagding. De hoofdpersoon in Blue Mountain State is dat station al lang en breed gepasseerd maar toch hebben de film en serie meer gemeen dan je aanvankelijk zou verwachten. Kuisheid is de voornaamste overeenkomst want terwijl in beide titels seks nadrukkelijk de boventoon voert blijven de kleren braafjes aan (American Pie’s Nadia vergeet ik voor het gemak maar eventjes).

Nu hoeven de dames niet a la iedere HBO productie binnen 10 minuten uit de kleren te gaan maar wanneer je er eenmaal op let is het even grappig als ietswat storend dat de kleren aanblijven. In puriteins Amerika is het natuurlijk not done om ook maar een enkele blote tepel te tonen in een netwerkshow. Over het drugsgebruik daarentegen wordt er niet moeilijk gedaan en zijn de verdovende middelen aardig vertegenwoordigd.

Voor wie het nog niet duidelijk was is Blue Mountain State geen serie waar je moet zijn voor de nodige inhoud. Zuipen, seksen en feesten (niet per se in die volgorde) staan centraal terwijl we eigenlijk opvallend weinig het american football team zelf aan het werk zien. Zo worden er enkel beelden van de trainingen vertoond maar zien we The Goats geen enkele wedstrijd spelen.

Dat geeft ook helemaal niet want de grootste troef schuilt hem in de uiteenlopende personages die de licht absurdistische wereld van Blue Mountain State bevolken. Hoofdpersonage Alex is liever lui dan moe en wil nooit op de voorgrond treden. Hij is een reserve quarterback en baalt van iedere noodgedwongen invalbeurt. Zijn kamergenoot Sammy heeft geen enkel talent maar vind zijn roeping als mascotte terwijl Craig de meest getalenteerde running back is sinds jaren. Hij scoort aan de lopende band behalve dan bij zijn vriendin…

Hoe leuk deze personages ook mogen zijn, ze verbleken al snel met de introductie van de stuiterende Thad. Al sinds lange tijd de aanvoerder van het team en zonder twijfel het meest gestoorde teamlid. Het type dat een ontgroening bedenkt waarbij nieuwkomers over een football veld rennen met Oreo koekjes tussen de billen. Maar ook het type aanvoerder dat er vervolgens niet voor schroomt om diezelfde koekjes naderhand stiekem op te eten.

Thad lijkt in zijn gedrag als twee druppels water op American Pie’s Stifler en vormt zonder twijfel het hoogtepunt van de serie. Op zoek naar een lichtvoetige serie om een drukke dag mee af te sluiten? Blue Mountain State is de ideale kandidaat voor de liefhebbers van puberale humor.

75

Advertenties

6 reacties op ‘Blue Mountain State: Seizoen 1

 1. Nostra 4 april 2016 / 10:04

  Niet meteen een serie die me aanspreekt, maar mooi om te lezen dat je je ermee hebt vermaakt.

  Liked by 1 persoon

 2. Renzo - Filmportaal 5 april 2016 / 18:25

  Deze heb ik er een paar geleden echt doorheen geknald. Altijd lachen met die Thad. Verder natuurlijk gewoon hele slechte humor, maar ik kan er wel van genieten.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 10 april 2016 / 07:40

   Thad is zeker wel het hoogtepunt van de serie. Heb je de Blue Mountain State film die nu op Netflix staat ook gezien?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s