Sharknado 3: Oh Hell No!

Sharknado 3Jaar: 2015
Regie: Anthony C. Ferrante
Cast: Ian Ziering, Tara Reid, Cassie Scerbo, Frankie Muniz, David Hasselhoff

Het verhaal:
Wanneer Fin en April naar Florida op vakantie gaan, ontstaat er door een extreem sterke wind en veel regen een tornado gevuld met haaien. Als de tornado Florida verwoest en richting Washington D.C. trekt, is het wederom aan Fin en April om de ‘sharknado’ te stoppen.Het oordeel:
Sci-Fi Channel wist een hele nieuwe doelgroep aan te boren met het zeer onverwachte succes van de TV-film Sharknado (2013). Een vervolg kon niet uitblijven en dus volgde een jaar later Sharknado 2: The Second One die het zowaar nog beter deed. En dan kan het zomaar gebeuren dat we alweer aanbeland zijn bij nummer drie die net als voorgaande delen opnieuw geregisseerd werd door Anthony C. Ferrante.

Laat er geen twijfel over ontstaan dat de Sharknado films tenenkrommende producties zijn die niet zouden misstaan in de Nacht van de Wansmaak. Verschil qua niveau is er echter wel want waar het eerste deel zichzelf veel te serieus nam stuitten we in de sequel op veel knipogen naar andere genrefilms en dat maakte het geheel beter verteerbaar. Met dit derde deel valt men weer terug in de oude gewoontes en lijkt er ditmaal veel meer aandacht te zijn voor het plot… dat nog steeds helemaal nergens op slaat.

In de lange openingsscène zien we hoe Fin min of meer opgeklommen is tot één van de vertrouwenspersonen van de Amerikaanse president en eenmaal aangekomen in het witte huis wordt de voormalige café-eigenaar opgenomen in The Order of the Golden Chainsaw. Vlak voordat Washington D.C. wordt aangevallen door duizenden rondvliegende haaien krijgt Fin een gouden kettingzaag overhandigd en die komt uiteraard goed van pas. Voor dit soort taferelen heeft men de spreuk zien is geloven uitgevonden.

Na een kwartier is de president nergens meer te bekennen en ligt de focus op Fin die naar zijn familie wil terwijl dit gezin in een attractiepark verblijft. Het duurt eventjes voordat de sharknados Florida bereiken maar wanneer het zover is volgen de knotsgekke situaties elkaar in rap tempo op. Legendarisch dieptepunt vond ik persoonlijk het moment dat Fin samen met Nova een straaljager bestuurt en op weg zijn naar het attractiepark. Waar ze in de cockpit hun kleren nog aan hebben stort het toestel niet veel later in een meer waarna het tweetal met ontblote bovenlijven boven komt drijven. Geweldig.

De CGI effecten zijn nog steeds te belachelijk voor woorden en dat geldt eigenlijk voor alle aspecten van Sharknado 3: Oh Hell No! Serieus nemen kun je deze films niet en uit een soort van curiositeit ben je toch benieuwd hoe slecht het nieuwste deel wel niet is. Amateuristisch acteerwerk, kolderieke situaties, onlogische wendingen, een volstrekt onverwachte ontknoping in de ruimte EN David Hasselhoff. Klinkt dit als muziek in de oren? Ga de film dan kijken. Aan de rest het devies om deze compleet te negeren.

25

Advertenties

6 reacties op ‘Sharknado 3: Oh Hell No!

  • Riinyosa81 3 april 2016 / 00:04

   Klopt Kurt, denk dat er voor jou aan deze titel helemaal geen plezier aan te beleven is. Hoewel… je mond zal openstaan van verbazing.

   Liked by 1 persoon

 1. Nostra 1 april 2016 / 19:55

  Dat Oh Hell No vat het voor mij perfect samen. De eerste heb ik al niet helemaal uitgekeken, de rest hoefde daarna niet meer zo voor me 😉

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 3 april 2016 / 00:05

   Ik kan het me heel goed voorstellen maar in ieder geval heb je het aangedurfd om met 1 te starten. Hulde!

   Like

 2. Gwen 6 april 2016 / 21:22

  Ik was zwaar teleurgesteld dat dit deel weer wat serieuzer was. Sharknado 2 omarmde de cheesiness en dat is wat je nodig hebt met dit soort films. Nu blijven we hangen in so bad, it´s bad ipv good.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 10 april 2016 / 07:42

   Klopt, daarom heb ik ook meer ‘genoten’ van het 2e deel. Aangezien deel 4 alweer op komst is, is er nog hoop.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s