Tokarev

TokarevJaar: 2014
Regie: Paco Cabezas
Cast: Nicolas Cage, Rachel Nichols, Peter Stormare, Danny Glover

Het verhaal:
Paul Maguire (Nicolas Cage) en zijn vrienden Kane (Max Ryan) en Doherty (Michael McGrady) leven in een wereld van criminaliteit. Op een nacht lokken ze een Russische gangster in de val die op weg is om geld naar zijn baas te brengen. De opbrengst is groter dan ze dachten en met een koffer vol geld en een Tokarev vluchten ze. De misdaad zorgt echter voor een langdurige oorlog tussen hun Ierse familie en de Russische maffia. Jaren later, wanneer Paul zijn criminele verleden achter zich heeft gelaten en een gezin gesticht heeft, wordt zijn dochter ontvoerd.Het oordeel:
De carrière van Nicolas Cage is behoorlijk in het slop geraakt en hij begeeft zich al jaren in het B-film circuit. Voor zijn laatste goede film moeten we terug naar 2010 (Kick-Ass) maar al een aantal jaar daarvoor stelde zijn films al niet veel meer voor. Met Tokarev onderneemt de acteur een nieuwe poging het tij te keren. Internationaal tevens uitgebracht onder de titel Rage.

Bij dit soort films liggen mijn verwachtingen niet al te hoog en wellicht hierdoor beviel het begin van Takorev me wel. Het uitgangspunt waarbij een meisje wordt ontvoerd en diens vader zijn vuisten laat gelden kent al redelijk snel een onverwachte twist en vanaf het moment dat Paul Maguire en zijn kornuiten op zoek gaan naar antwoorden is het geheel best goed te pruimen. De actie die veelal bestaat uit vuistgevechten ziet er redelijk uit en er komt best bruut geweld aan te pas.

Wat je echter wel op de koop toe moet nemen is het slechte acteerwerk waarbij Nicolas Cage een negatieve hoofdrol opeist. Hij weet maar geen gevoel in zijn rol te brengen, acteert op de automatische piloot en het is simpelweg niet goed genoeg. Op een zeker moment zou je voor zijn personage moeten juichen maar enige affectie met dit personage ontbreekt volledig. Het camerawerk oogt solide maar is tijdens de actiescènes te onevenwichtig. Sommige shots zien er erg goed uit (de regendruppels) terwijl een aantal knokpartijen veel te onoverzichtelijk zijn.

Hoewel Tokarev een voortvarend begin kent komt de klad er net zo vlug weer in. Het verhaal heeft te weinig om het lijf om de volle speelduur de aandacht vast te houden en in het laatste bedrijf zijn zelfs de gevechten te eentonig. Daarbij mag opgemerkt worden dat Tokarev uitblinkt in plotgaten met als stuitend voorbeeld de situatie waarin Paul zijn vrouw belt dat ze naar huis kan komen omdat alles veilig zou zijn. En dat terwijl er een handvol Russen recht voor zijn deur staan. Leuk geprobeerd maar het resultaat beland toch net aan de verkeerde kant van de streep.

50

11 gedachtes over “Tokarev

 1. Renzo - Filmportaal 30 maart 2016 / 09:29

  Ik vraag mij af of Nicolas Cage uberhaupt nog plezier heeft in het maken van films… Zijn rollen zijn inderdaad niet bijzonder meer te noemen, maar zo acteert hij dan ook….

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 30 maart 2016 / 10:06

   Ja het is ontzettend jammer want hij heeft vaak bewezen het echt wel te kunnen. Misschien moet ie maar eens gaan praten met Tarantino

   Like

   • Wilco Born 3 april 2016 / 00:09

    Lord of War, dat is een toffe film met hem. Zelf ben ik wel fan van de National Treasure films, Next en ik moet nog Bad Luitenant kijken

    Geliked door 1 persoon

   • Riinyosa81 3 april 2016 / 00:16

    Lord of War is inderdaad sterk maar Leaving Las Vegas blijft mijn favoriete Cage film. Ook erg goed zijn Wild at Heart, The Rock, Face Off, Con Air en Kick-Ass

    Geliked door 1 persoon

   • Wilco Born 3 april 2016 / 00:18

    … ik hoor wel weer dat ik nog een hoop te zien heb

    Like

 2. Nostra 1 april 2016 / 19:56

  Ik heb heel veel slechte films met Nicolas Cage in de hoofdrol gezien dat ik bij deze heb besloten ‘m maar over te slaan…hoef ze echt niet allemaal meer te zien. Wel jammer, want Cage kan echt goed zijn…

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 3 april 2016 / 00:06

   Hopelijk mag hij ooit nog een comeback maken zoals Travolta dat indertijd deed met Pulp Fiction.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s