Bagels & Bubbels: De complete serie

Bagels en BubbelsJaar: 2015
Regie: Pollo de Pimentel
Cast: Bracha van Doesburgh, Egbert Jan Weeber, Halina Reijn, Geza Weisz, Hans Kesting

Het verhaal:
De beroemde Noa (Bracha van Doesburgh) en de simpele Rick (Egbert-Jan Weeber) leren elkaar door een speling van het lot kennen. Kan hun liefde haar jetsetleven, zijn bescheiden afkomst, hun exen en de media uiteindelijk overwinnen? Zij heeft het allemaal: ze is de beroemdste vrouw van het land, de knappe dochter van een hotelmagnaat en ze maakt deel uit van het bekendste liefdeskoppel in Hollywood. Hij is een gewone jongen die nog steeds bij zijn ouders woont en samen met zijn broer Danny (Geza Weisz) in de familiebakkerij werkt. Het oordeel:
TV-series lijken steeds meer aan populariteit te winnen maar de keerzijde daarvan is dat een titel wel direct in het eerste seizoen genoeg kijkcijfers dient te scoren. Het gebeurt regelmatig dat een serie, gezien de kwaliteit, onterecht wordt gecanceld. Bagels & Bubbels is zo’n serie.

Rich girl meets poor man en dat is een gegeven wat we vaker voorbij hebben zien komen. Bij vlagen roept Bagels & Bubbels warme herinneringen op aan Notting Hill (1999) en voor het geval het nog niet duidelijk mocht zijn; deze TV-serie gaat niet op voor de originaliteitsprijs. Naar alle waarschijnlijkheid waren de makers hier ook niet op uit aangezien de serie genoeg onderscheidende elementen bevat die het geheel alsnog een eigen identiteit weten te geven.

In de eerste plaats is Bagels & Bubbels bijvoorbeeld erg grappig. Het is lang geleden dat ik mezelf (bijna) een breuk heb gelachen en dat is voor mij veel waard. 80% van deze humor komt in de vorm van Hans Kesting die uitstekend gestalte weet te geven aan Noa’s manager Lex Grotius. Door Rick wordt hij gekscherend Gucci genoemd maar deze licht excentrieke eenling tekent voor de beste oneliners die dezelfde Rick naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Rick is namelijk te licht bevonden voor Noa en dat steekt Gucci enorm. Vergezeld door zijn twee honden Obama en Poetin is Lex een heerlijk markant figuur.

Kesting is echter niet de enige die een goed gevoel voor komische timing heeft want in Egbert Jan Weeber vond men eveneens een geschikte hoofdrolspeler. Zijn Rick is lekker recht door zee en niet zo glad als dat je van een doorsnee romantische comedy gewend bent. Ook leuk zijn Geza Weisz als Rick’s broer die carrière wil maken door middel van de plots verworven roem en John Buijsman als vaderfiguur die iedereen maar blijft herinneren aan zijn romance met Jerney Kaagman.

Naast alle humor is er ook nog wel wat ruimte voor het nodige drama maar dit beperkt zich tot een aantal losstaande scènes die niet te zwaar op de hand zijn. Mooi voorbeeld hiervan komt in de vorm van het personage Steffie die worstelt met haar eigen identiteit maar genegeerd lijkt te worden door haar omgeving. Daarnaast verloopt de romance tussen Noa en Rick niet altijd even soepel hetgeen ook wel resulteert in enigszins luchtig drama.

Het zijn de acteurs en de goede dialogen die Bagels & Bubbels tot een zeer aangename zit maken. Met 8 afleveringen van ongeveer 42 minuten weet men de vaart er goed in te houden en ondanks dat de serie gecanceld is vormt het einde wel een mooi afgerond geheel. Op verhaaltechnisch gebied hoef je geen verrassingen te verwachten en in dit opzicht had de pen nog wel wat scherper mogen zijn. Vernieuwend is de serie zeer zeker niet maar de overall kwaliteit van Bagels & Bubbels is meer dan in orde. Jammer dat er geen vervolg aan gegeven wordt.

70

10 gedachtes over “Bagels & Bubbels: De complete serie

  • Riinyosa81 26 maart 2016 / 20:00

   Dat is het zeker maar zo makkelijk om over het hoofd te zien. Deze werd uitgezonden door Net5 en dat is al een zender waar ik per definitie niet naar kijk. Zo zijn er genoeg series in omloop die te weinig bekendheid genieten. En dan heb ik het zeker niet alleen over NL-se series.

   Geliked door 1 persoon

 1. Nostra 24 maart 2016 / 20:59

  De titel alleen spreekt me niet echt aan en aangezien ik nog genoeg andere titels wil zien ga ik deze maar niet bekijken….

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 26 maart 2016 / 20:01

   Ik kan het me goed voorstellen hoor. Zeker als je toch al niet zo van de Nederlandse producties bent. Het zijn toch weer 8 x 42 minuten.

   Like

 2. Renzo - Filmportaal 25 maart 2016 / 13:38

  Haha, nou ook deze maar weer aan mijn lijstje ‘ooit nog kijken’ toegevoegd. Leuke recensie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s