A Case of You

A Case of YouJaar: 2013
Regie: Kat Coiro
Cast: Justin Long, Evan Rachel Wood, Keir O’Donnell, Gideon Glick, Sienna Miller, Peter Dinklage, Busy Philipps, Sam Rockwell, Vince Vaughn, Brendan Fraser

Het verhaal:
Een jonge schrijver (Justin Long) wordt verliefd een meisje (Evan Rachel Wood) bij wie hij altijd zijn koffie koopt. Via haar Facebook pagina komt hij erachter wat haar interesses houdt en besluit hij zich daarin te gaan verdiepen om zo haar droomman te worden. Het lijkt te werken, maar bezorgt hem ook veel kopzorgen.

Het oordeel:
Life Happens (2011) en And While We Were Here (2012) zijn niet de meest bekende titels maar dat weerhield regisseuse Kat Coiro er niet van om voor haar derde film een beroep te kunnen doen op een keur aan bekende acteurs.

Justin Long de acteur zullen de meesten wel kennen maar samen met zijn broer Christian Long en acteur Keir O’Donnell (eveneens te zien als Sam’s kamergenoot) schreven ze gezamenlijk het script voor A Case of You. Wellicht is het een gebrek aan ervaring wat hen parten heeft gespeeld aangezien deze romcom met enkele cruciale problemen kampt. Als acteur geeft Justin Long prima gestalte aan de sullige Sam maar dit alleen blijkt niet genoeg om de film van haar ondergang te redden.

A Case of You lijkt aanvankelijk nog gretig in te spelen op het toenemende gebruik van social media en dat is op zich een prima gedachte. De protagonist bespioneert zijn potentiële love interest en neemt deel aan allerlei (klassikale) lessen om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Daar had een leuke comedy in kunnen zitten maar de makers begaan een doodzonde door Sam hierin wel erg ver te laten gaan. Als het alleen om gitaarles zou gaan was dit prima geweest maar zo wanhopig als dat Sam hier wordt neergezet is eerder zielig dan romantisch.

Een ander probleem vinden we terug in de chemistry tussen Justin Long en Evan Rachel Wood die er eigenlijk niet is. Nooit wil het knetteren tussen de twee waarbij ook opgemerkt mag worden dat het de kijker nooit duidelijk wordt wat Sam nu precies in Birdie ziet. Als romantische lovestory komt A Case of You niet van de grond maar op komisch vlak is het niet veel beter. Wel zijn enkele grote namen prima op dreef als scènestelers maar hilarisch wordt het nergens. Hierdoor voelt de geringe speelduur van 89 minuten te lang aan wat eigenlijk veelzeggend is voor dit niemendalletje.

50

 

Een gedachte over “A Case of You

  1. Gwen 11 februari 2016 / 21:40

    Ik moest even mijn eigen recensie teruglezen omdat ik niet meer goed wist wat ik van deze film vond. :S Onze recensies komen overeen. Ik heb ook geen idee wat Sam in Birdie zag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s