Zombeavers

ZombeaversJaar: 2014
Regie: Jordan Rubin
Cast: Rachel Melvin, Cortney Palm, Lexi Atkins

Het verhaal:
Een groep studenten verblijft voor een korte vakantie in een hut aan een rivier maar al gauw worden ze bedreigd door een horde dodelijke zombie bevers. Wat een weekend van seks en losbandigheid moest worden, groeit uit tot een nachtmerrie wanneer de jongeren ingesloten worden door de moordzuchtige bevers. Zij moeten nu alles doen wat in hun macht ligt om deze aanvallen te overleven.

Het oordeel:
Voor wie bereid is om ervoor te betalen is het aanbod op Netflix, Videoland, HBO en Film1 uiteraard gigantisch. Tussen alle bekende titels komt er zo nu en dan een B-film voorbij die zo bizar klinkt (en oogt) dat ik de verleiding soms moeilijk kan weerstaan. Uiteraard verwachtte ik geen goede film maar Zombeavers leek mij wel een prima instrument om een drukke werkweek mee af te sluiten.

Dat de productiewaarden niet al te hoog zijn mag geen verrassing heten maar in ieder geval kent regisseur Jordan Rubin zijn klassiekers en laat hij weinig momenten onbenut om alle clichés op de kijker af te vuren. Het desbetreffende meertje is op zich al te ranzig voor woorden maar voordat de killer zombeavers zich melden hebben we alle verplichte nummers al voorbij zien komen. Van ene vrijgevochten meisje dat direct haar blote boezem toont tot de onheilspellende geluidjes die afkomstig zijn van de kolderieke vriendjes.

Dezelfde vriendjes zijn veelvuldig in beeld maar Zombeavers is wel een B-film die draait om girlpower. Voor beide geslachten geldt dat de karakterontwikkelingen nodig worden gemist. Niet dat ze het niet hebben geprobeerd (één meisje is vreemd gegaan met het vriendje van haar vriendin, of zoiets) maar de film is op haar zwakst op de momenten dat er meer dan vier zinnen achter elkaar worden gesproken. Aan de andere kant betekent dit wel meer ruimte voor de broodnodige slachtpartijen.

En in dat opzicht weet Zombeavers in ieder geval nog te verrassen. Waar je in eerste instantie nogal met verbazing kennis neemt van de uit de kluiten gewassen bevers levert dit wel een paar memorabele beelden op waarover ik hier niet verder ga uitwijden. Gelukkig heeft men ook de beperking gezien van deze moordzuchtige beesten en verandert het verhaal gaandeweg van toon wanneer ook mensen in zombies veranderen. Een voor de mannen bijzonder pijnlijke scène is toch wel het hoogtepuntje op het gebied van horror.

Voor het acteerwerk hoef je Zombeavers niet te gaan kijken want dat ligt onder het gemiddelde van een RTL 4 woensdagavond film. Eenieder die echter besluit Zombeavers een kans te geven doet dit vanwege de horror en op dit gebied stelt de film niet helemaal teleur. Zombeavers is weliswaar geen goede film maar brengt wel datgeen wat het vooraf beloofd. Zolang je het maar met een knipoog en een karrenvracht zout tot je neemt…

50

2 gedachtes over “Zombeavers

  1. Gwen 30 januari 2016 / 10:01

    Misschien inderdaad wel een keer leuk na een drukke werkdag. Lekker verstand op nul. 🙂

    Like

  2. Renzo - Filmportaal 3 februari 2016 / 19:35

    Respect dat je dit soort films af weet te kijken 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s