The Peanuts Movie

Peanuts MovieJaar: 2015
Regie: Steve Martino
Cast: Noah Schnapp, Bill Melendez, Kristin Chenoweth

Het verhaal:
De avonturen van het jongetje Charlie Brown, gezegend met een onverwoestbaar optismisme, en zijn beste vriend, de hond Snoopy. Deze raakt meermaals geinspireerd door Charlie en droomt dan op zijn rug weg in de fantasieverhalen.Het oordeel:
In 2008 maakte Steve Martino zijn regiedebuut met het aanstekelijke Horton (2008) en ook zijn tweede film Ice Age: Continental Drift (2012) was best vermakelijk. Alle reden dus om nieuwsgierig te worden naar The Peanuts Movie welke in Nederland is uitgebracht als Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film.

Hoewel ik ben opgegroeid met Snoopy stond ik niet te trappelen om een avondvullende speelfilm ervan te zien dus vooraf stapte ik wel met enige twijfel de bioscoopzaal binnen. Lage verwachtingen die ervoor zorgde dat ik uiteindelijk optimaal heb genoten van The Peanuts Movie; een leuke animatiefilm voor jong en oud! Centraal staat de neurotische Charlie Brown die hevig verliefd wordt op het nieuwe meisje in de klas en zich al stuntelend en hakkelend door het schooljaar worstelt. Anderzijds zijn daar de fantasierijke momenten van Snoopy die ervan droomt om al vliegend op zijn hondenschuur voor eens en voor altijd af te rekenen met De Rode Baron. Deze droomsequenties zijn weliswaar leuk gevonden maar verhaaltechnisch doet The Peanuts Movie niets nieuws.

Waar de animatiefilm hoge ogen mee gooit is de visuele stijl die hier gehanteerd wordt. Op papier lijkt dit een vloekende combinatie maar in de praktijk vormen de diverse stijlelementen een mooi geheel. We hebben hier namelijk van doen met computeranimatie maar we komen ook handgetekende shots en klei animaties tegen terwijl bijvoorbeeld regendruppels weer traditioneel getekend zijn. Erg vernuftig gedaan want op deze manier eer je de oude tekeningen van de in 2000 overleden geestelijk vader Charles M. Schulz. Vooral de droomsequenties waarin de beagle het opneemt tegen De Rode Baron zijn een lust voor het oog.

Het uiterlijk mag dan mooi zijn, zonder inhoud brengt de film je nergens. In dat opzicht lijkt de meeste aandacht uit te zijn gegaan naar de visuele effecten aangezien het verhaal vrij inwisselbaar. Het personage Charlie Brown is precies zoals we hem ons herinneren maar er gebeurd in het verhaal te weinig om een speelduur van anderhalf uur te rechtvaardigen. Verveling is een groot woord maar op den duur wordt er wel heel plichtmatig van schoolevent naar schoolevent gesprongen. Het is slechts een kleine kanttekening en als het allemaal net zo smakelijk geserveerd wordt als in het klassiek aanvoelende The Peanuts Movie mag er wat mij betreft nog wel een paar sequels volgen.

70

3 gedachtes over “The Peanuts Movie

    • Riinyosa81 23 januari 2016 / 21:20

      Benieuwd wat jij hiervan gaat vinden. Animatiefilms waren toch niet helemaal jouw ding?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s