Walk of Shame

Walk of ShameJaar: 2014
Regie: Steven Brill
Cast: Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs, Sarah Wright, Ethan Suplee, Bill Burr

Het verhaal:
Meghan Miles is een verslaggeefster die ervan droomt om nieuwslezeres te worden. Deze droom komt echter in gevaar wanneer ze na een onenightstand in het centrum van Los Angeles terechtkomt, zonder telefoon, auto, identiteitskaart of geld. Bovendien heeft ze slechts 8 uur de tijd om het belangrijkste sollicitatiegesprek van haar leven te halen.Het oordeel:
Steven Brill is een tijdje niet meer actief geweest als regisseur maar voorheen trakteerde hij het publiek op flauwe komedies zoals Heavy Weights (1995), Little Nicky (2000), Mr. Deeds (2002), Without a Paddle (2004) en Drillbit Taylor (2008).

Brill tekende zelf voor het scenario voor deze comedy die slim gepromoot werd als een vrouwelijke tegenhanger van The Hangover. Hoofdpersoon Meghan Miles heeft echter wel een idee wat er de afgelopen avond heeft plaatsgevonden maar heeft nu als missie om zonder geld, auto en telefoon aan de andere kant van de stad te geraken. Meer heeft Walk of Shame niet om het lijf waardoor je kunt spreken van een hele simpele opzet.

Zelfs verhalen met een summier uitgangspunt kunnen de moeite waard zijn maar Walk of Shame behoort duidelijk niet tot deze categorie. Op zijn best laat het geheel zich typeren als een luchtig formulewerkje dat redelijk te pruimen is maar nooit echt van de grond wil komen. Het belangrijkste personage is bijvoorbeeld helemaal niet grappig. Het overgrote deel van de komische situaties komen voort uit de mensen die Meghan ontmoet tijdens nachtelijke uren. Het herhalen van een enkele grap kan daarbij wel goed uit pakken maar hoe vaak Meghan in haar korte gele jurkje voor prostituee wordt aangezien is bespottelijk.

De clichématige film herbergt verder de stereotype personages; een knappe barman, niet bijster intelligente vriendinnen, onkundige politieagenten en uiteraard de zwarte crackdealers. Opmerkelijk genoeg zijn het juist die laatsten die Meghan niet veroordelen om haar uiterlijk wat eigenlijk dan wel weer (onbedoeld) grappig is. Met een geringe speelduur van anderhalf uur is het allemaal best te behappen maar een hoogvlieger is Walk of Shame allerminst. Voor de (vrouwelijke) liefhebbers dus.

50

8 gedachtes over “Walk of Shame

  • Riinyosa81 10 januari 2016 / 10:31

   Je kunt hem overslaan als je niet zoveel hebt met komedies. Ik hoor en lees diverse goede berichten over deze film maar het is niet mijn favo genre.

   Like

  • Riinyosa81 10 januari 2016 / 10:32

   Zo dacht ik er ook over. Kwam hem toevallig tegen op HBO en het was al laat..

   Like

  • Riinyosa81 10 januari 2016 / 10:32

   Ja iets staat me ervan bij dat ik een positieve review hierover las op jouw blog ja. Ach ja, wellicht dat een vrouwelijk publiek deze beter zou kunnen waarderen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s