Suits: Seizoen 3

SuitsJaar: 2013 – 2014
Creator: Aaron Korsh
Cast: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres

Het verhaal:
Na de fusie met Darby staan Jessica en haar medewerkers aan de vooravond van een zeer belangrijke zaak. Ze nemen de verdediging op zich van Ava Hessington (Michelle Fairley); een machtige zakenvrouw die alles kwijt kan raken wanneer ze deze zaak zou verliezen. Om het geheel ingewikkelder te maken duikt de voormalige baas van van Harvey op en die lijnrecht tegenover hem komt te staan.Let op! Onderstaande recensie bevat enige spoilers van voorgaande seizoenen

Het oordeel:
Iedere langlopende serie krijgt er vroeg of laat mee te maken. De eerste reek(sen) die zo goed waren of zelfs alsmaar beter werden en die vervolgens werden opgevolgd door een minder seizoen. Het derde seizoen van Suits is er zo één want qua overall niveau is dit op heden het zwakste seizoen.

Het is niet zozeer dat er te weinig te beleven valt in deze 16 afleveringen maar zo spannend als de verwikkelingen in de eerste twee seizoenen is het nergens. Waar in de eerste reeks de focus nog lag op de indiensttreding van Mike en zijn verwoede pogingen om zijn werkelijke identiteit te verborgen te houden, steeg het 2e seizoen naar grote hoogten door de machtsstrijd tussen Jessica, Harvey en Daniel. Een haast geniaal seizoen waarvan je wist dat het moeilijk te evenaren zou zijn. Zet daar echter de rechtszaak van Ava Hessington tegenover en het heeft er alle schijn van dat het slechts een normale zaak is.

En over normaal gesproken… Het is zeer opvallend dat de makers ervoor hebben gekozen om dit seizoen vrijwel niets te doen met het geniale talent van Mike. Voorheen zagen we hem zaken vliegensvlug oplossen, zijn fotografisch geheugen werd uitgebreid belicht en het vermoeden bestond dat we hier van doen hadden met de beste advocaat die de wereld ooit had gezien. Van dat personage is in seizoen 3 weinig over. In ieder geval in die zin dat Mike ‘gewoon’ hard werkt voor zijn resultaten maar van genialiteit is weinig sprake meer.

De zaak van Hessington Oil is vanzelfsprekend gecompliceerder dan aanvankelijk werd gedacht en dat is een gegeven dat niemand zal verbazen. De verwikkelingen die zich in een straf tempo aandienen voelen hier en daar wel wat gekunsteld aan maar vermakelijk blijft het wel. Ook is er ruimte voor een bredere ontwikkeling van Harvey wanneer we meer leren over zijn problematieke relatie met Cameron Dennis en zien we nog een oude rivaal aantreden in de terugkeer van Travis Tanner.

Met de terugkeer van Scottie (Abigail Spencer) stijgt ook het niveau van de tweede seizoenshelft wanneer Harvey in een strijd verwikkeld raakt met Jessica en moet kiezen tussen loyaliteit en de liefde. Sowieso vormt de chemistry tussen Abigail Spencer en Gabriel Macht één van de spaarzame hoogtepunten van dit seizoen. Een reeks die nog altijd een ruime voldoende scoort vanwege het goede spel van de cast maar die ditmaal in verhaaltechnisch opzicht wel de nodige steken laat vallen. Hopelijk wordt dit rechtgetrokken in het vierde seizoen.

70

3 gedachtes over “Suits: Seizoen 3

 1. Meneer Vevie 8 januari 2016 / 11:14

  Dit is idd een minder seizoen. Seizoen 4 is ook niet heel sterk. Het heeft nog steeds sommige charmes uit de eerdere seizoenen, maar de glans is er een beetje van af. De serie valt in herhaling, de verhaallijnen worden minder en dat is jammer. Seizoen 5 (het huidige) is gelukkig wel beter dan seizoen 3 en 4.

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 8 januari 2016 / 18:58

   Ik moet dus nog even doorbijten? Afijn, geen straf om naar te kijken hoor maar het verval tov het 2e seizoen is vrij groot.

   Like

   • Meneer Vevie 8 januari 2016 / 23:09

    Ja, je moet nog zeker even doorkijken. Gelukkig kijkt het idd lekker weg, waardoor het toch gewoon te doen blijft. Maar seizoen 5 gaat weer wat meer richting Mike’s fraude en dat kan ik tenminste wel waarderen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s