Annie

AnnieJaar: 2014
Regie: Will Gluck
Cast: Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas, Cameron Diaz

Het verhaal:
2014, New York. Annie is een jong en gelukkig pleegkind. Oorspronkelijk als baby achtergelaten door haar ouders, met de belofte dat ze op een dag terug zouden komen, heeft ze een zwaar leven bij haar pleegmoeder Miss Hannigan. Maar alles verandert wanneer de burgemeesterskandidaat Will Stacks haar onder zijn hoede neemt. Hij gelooft dat hij haar beschermengel is, maar Annie denkt hier zelf heel anders over.

Het oordeel:
Will Gluck is de regisseur van komedies die weliswaar niet vervelen maar ook niet bijzonder te noemen zijn. Na Fired Up! (2009), Easy A (2010) en Friends with Benefits (2011) past Annie prima in dit rijtje thuis.

Een klassieke jeugdfilm van de eighties vertalen naar het eigentijdse en multiculturele New York van 2o14. Dit overgoten met een hiphopsausje waarbij Jay Z en Will Smith als producers betrokken waren. Op papier klonk het interessant genoeg om een kijkbeurt te rechtvaardigen en op komisch vlak kent Annie een zeer voortvarende start. Een rossige en over enthousiaste krullenbol die haar spreekbeurt afsluit met wat tapdans pasjes kan op verveeld gekreun van haar klasgenoten rekenen. Zowel een sneer als eerbetoon naar het origineel uit 1982. Het slechte nieuws is echter dat de film vanaf hier alleen nog maar downhill gaat.

Het is geenszins een remake die het aanzien niet waard is want het verhaal over een weeskindje dat in aanraking komt met een succesvolle zakenman lijkt van alle tijden te zijn. Ook met de muziek is weinig mis mits je liefhebber bent van het genre. Wat bijvoorbeeld leuk verwerkt is in de tracks zelf zijn de geluidsopnamen van de straat zelf waarin iedere arbeider op de maat van muziek lijkt te werken. Het zal niemand verbazen dat het geheel erg luchtig wordt gehouden en vooral voor de jeugdige kijker, waar toch echt wel op gemikt wordt, valt er genoeg te genieten.

Voor de volwassen kijker beklijft het gevoel dat er meer in had gezeten. De uitwerking is op zijn Hollywoods met een script dat aan elkaar hangt van ongeloofwaardigheid en toevalligheden. De zakenman in kwestie, Will Stacks, heeft een bijzondere afkeer van kinderen maar de manier waarop hij zich uiteindelijk ontfermt over Annie is wel een beetje too much. Hetzelfde geldt eigenlijk voor alles wel. Een paar castleden maken zich hopeloos schuldig aan overacting (Cameron Diaz voorop). En wellicht vraagt de film hier ook om hoor, het neemt echter niet weg dat er voor de volwassen kijker weinig te halen valt. Met een speelduur die de twee uur aantikt duurt Annie ook ruim 30 minuten te lang.

Het titelpersonage wordt dan wel weer energiek vertolkt door Quvenzhané Wallis die een erg sympathieke uitstraling heeft. De jonge actrice heeft weinig nodig om de sympathie van de kijker te winnen en dat bewijst zeker wel haar meerwaarde in Annie. Jamie Foxx lijkt voornamelijk op de automatische piloot te acteren maar slecht kun je zijn spel niet noemen. In de bijrollen levert Rose Byrne nog een prettig aandeel als assistente Grace. Zoals gezegd is het geheel niet vervelend om naar te kijken maar sla deze over en je mist er niets aan.

60

5 gedachtes over “Annie

 1. Nostra 4 januari 2016 / 09:39

  Ik heb het origineel nooit gezien, maar vond deze film echt helemaal niets. En ik vond Cameron Diaz helemaal verschrikkelijk acteren…

  Like

 2. Ingeborg Bertens 4 januari 2016 / 18:01

  Vond m totaal niet leuk… Maar waarschijnlijk weer de enige ofzo 😂

  Like

 3. Paul 5 januari 2016 / 08:35

  Ik vond het een leuke film om een keertje te zien, maar daar blijft het denk ik ook wel bij. Overacting van Diaz vond ik juist heel erg bij het personage passen, maar misschien ben ik niet objectief genoeg omdat ik haar nog steeds een lekker ding vind 😛

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 8 januari 2016 / 18:55

   Ja het lijkt alsof deze film vraagt om de overacting maar ik vond het soms wel pijnlijk om aan te zien. Mischien komt het wel omdat ik Diaz eigenlijk helemaal geen lekker ding vind 🙂

   Like

 4. Gwen 9 januari 2016 / 17:02

  “Voor de volwassen kijker beklijft het gevoel dat er meer in had gezeten.” Dit gevoel had ik zeker. Ik vond Diaz een goede keuze voor Miss Hannigan, maar ze kwam uiteindelijk niet tot haar recht in de rol en dat had denk ik meer met de toon van de film te maken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s