Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

Scouts GuideJaar: 2015
Regie: Christopher Landon
Cast: Tye Sheridan, Logan Miller, Joey Morgan, Sarah Dumont, David Koechner

Het verhaal:
Drie scouts, en tevens vrienden voor het leven, bundelen hun krachten met een stoere serveerster om ’s werelds meest onwaarschijnlijke groep helden te worden. Wanneer hun rustige stad wordt geteisterd door een zombie-invasie, vechten ze samen voor de ultieme badge en moeten ze hun vaardigheden op de proef stellen om de mensheid te redden van de zombies.

Het oordeel:
Christopher Landon schreef het scenario voor Disturbia (2007) maar geniet meer bekendheid vanwege zijn schrijfwerk voor Paranormal Activity 2 tot en met 5. Deze laatste film werd door Landon zelf geregisseerd.

Buitenbeentjes die worstelen met hun gierende hormonen, op weg zijn naar volwassenheid en na de uitbraak van een zombievirus op zoek gaan naar een love interest van één van hen. Deze premise kan bekend in de oren klinken en Scouts Guide to the Zombie Apocalypse gaat duidelijk niet voor de orginaliteitsprijs. Het is bij vlagen een schaamteloze mix van Superbad (2007) en Shaun of the Dead (2004) maar onder de noemer beter goed gejat dan slecht bedacht is hier makkelijk overheen te stappen.

Het soort humor dat geserveerd wordt zal duidelijk niet ieders cup of tea zijn. Het is plat, het is schunnig en het is ongelooflijk melig. Een vrouwelijke zombie die aan een hek komt te zitten weerhoud Carter er niet van om de ontblote borsten te betasten, van de meest gore momenten worden selfies gemaakt en Ben valt niet naar beneden door een uitgerekt geslachtsdeel vast te houden. Qua grofheid gaat de humor een stapje verder dan wat we doorgaans in Amerikaanse komedies te zien krijgen. Het weet het niveau van voorgenoemde films zeker niet te halen maar vermakelijk is het zeker.

De grapdichtheid ligt in ieder geval lekker hoog en met een speelduur van net anderhalf duurt de film geen minuut te lang. Visueel ziet Scouts Guide er prima uit waarbij opgemeld moet worden dat we geen baanbrekende effects te zien krijgen. De zombies zien er overtuigend genoeg uit en dan nemen we maar voor lief dat de makers in dat opzicht niet consequent zijn. Soms zien we rennende zombies, de andere keer lopen ze erg traag. Een op de muziek van Britney Spears zingende en dansende zombie is eveneens van de partij en de oplettende kijker zal zelfs een zombie spotten in een scootmobiel.

Na zijn zware rollen in Mud (2012), Joe (2013) en Dark Places (2015) is het opmerkelijk om Tye Sheridan tegen te komen in een komedie als deze maar als hoofdpersoon Ben overtuigd hij als sulletje die zich tussen Carter en Augie in beweegt. Joey Morgan doet het ook goed als ubernerd Augie die een wandelende pamflet voor de scouting is maar de leukste rol wordt ingevuld door Logan Miller. Zijn personage krijgt de leukste oneliners in de schoot geworpen en de meest geslaagde grappen komen van zijn hand. Sarah Dumont laat als Denise een frisse wind waaien aangezien haar personage stoer is van begin tot eind.

70

4 gedachtes over “Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

  • Riinyosa81 23 november 2015 / 20:47

   Veel humor, veel gore, veel dubbelzinnige opmerkingen en veel krankzinnigheid. Erg vermakelijk hoor.

   Like

 1. Ingeborg Bertens 24 november 2015 / 14:30

  Zag m een stuk in de foyer, blij dat ik daar niet heen hoef, kan me niet voorstellen dat ie “leuk” is

  Like

 2. Ingeborg Bertens 24 november 2015 / 14:32

  Dat je deze een hoger punt geeft trouwens dan Regression… hmmm #kijkt bedenkelijk :-p

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s