Out of the Dark

Out of the DarkJaar: 2014
Regie: Lluis Quilez
Cast: Julia Stiles, Scott Speedman, Pixie Davis

Het verhaal:
Een Amerikaans koppel, Sarah en Paul, verhuist met hun dochter Hannah naar Columbia om daar de fabriek te runnen van Sarah’s vader. Men kom er snel achter dat het spookt in het huis waar ze zijn ingetrokken.

Het oordeel:
David en Alex Pastor’s grootste wapenfeit is het eerder dit jaar in roulatie gebrachte Self/Less maar veel meer weten we niet van de crew. Regisseur van dienst is Lluis Quilez die met Out of the Dark zijn debuut aflevert.

Vaak genoeg stuit ik op B-films met (redelijk) bekende hoofdrolspelers waarvan het me onduidelijk is waarom ze ooit hun medewerking hebben verleend aan een dergelijk (wan)product. Scott Speedman en Julia Stiles zijn de laatste toevoegingen aan dit illustere gezelschap want Out of the Dark is wat je met recht een draak van een film mag noemen. Helemaal de schuld van de cast is dit echter niet maar Speedman en Stiles krijgen dan ook niets meer te doen dan alleen maar de bezorgde ouders uit te hangen en van A naar B te hollen.

In eerste instantie zou je nog hoop kunnen koesteren dat de niet alledaagse setting in Columbia bijdraagt aan de sfeer maar dat is niets meer dan een wassen neus. Het is eigenlijk ongelooflijk dat er maar liefst drie personen nodig zijn geweest voor het script dat in geen enkel opzicht verrassend voor de dag weet te komen. Het grootste mankement is dat Out of the Dark herkenbare ingrediënten serveert die we veel vaker en veel beter voorbij hebben zien komen. Geesten van kinderen zijn anno 2015 lang niet meer zo eng en spannend wil het geheel al helemaal niet worden.

Sterker nog, met een speelduur van slechts 92 minuten voelt de film bijzonder lang aan. De aanloop naar de zogenaamde horror is erg langdradig en twee a drie geslaagde momenten daar gelaten is er weinig om vrolijk van te worden. Horrorliefhebbers zullen zeker niet op hun wenken bediend worden maar het meest storende is de ogenschijnlijke minachting voor de kijker. Iedereen zal immers wel kunnen raden wat er met een groepje kinderen in combinatie met de bouw van een onheilspellende fabriek gebeurd kan zijn….

40

Advertenties

4 reacties op ‘Out of the Dark

  • Riinyosa81 17 november 2015 / 20:34

   De film kwam me vaag bekend voor maar ik wist niet waarvan. Totdat ik jouw reactie las en hem opzocht op jouw blog. Daarin stelde ik zelfs dat ik deze niet snel op zou zetten.

   Facepalm

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s