Suits: Seizoen 2

Suits Season 2Jaar: 2012 – 2013
Creator: Aaron Korsh
Cast: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres, David Costabile

Het verhaal:
Topadvocaat Harvey Specter en juridisch wonderkind Mike Ross (die niet eens meester in de rechten is) blijven hun geheim bewaken, terwijl ze te maken hebben met de onheilspellende terugkeer van mede-oprichter en firmant Daniel Hardman, ze veel cliënten hebben en geconfronteerd worden met dramatische ontwikkelingen in hun privéleven.

Let op! Onderstaande recensie bevat enige spoilers van het eerste seizoen.

Het oordeel:
Ondanks dat ik de serie lang op de plank heb laten liggen was ik enorm te spreken over het niveau van het eerste seizoen. Kunnen de makers de ingeslagen weg voortzetten met hetzelfde niveau?

De eerste reeks eindigde met een spannende cliffhanger waarin Mike’s voormalige huisgenoot Trevor de fraude onder de aandacht bracht van Jessica. Aangezien zij allerminst een goede verhouding met hem heeft had het er alle schijn van dat Mike’s carrière als advocaat geen lang leven beschoren was. In de seizoensopening is de vraag dan ook hoe Jessica op het nieuws reageert. Dat Mike bij Pearson & Hardman blijft mag geen nieuws heten maar het spreekt in het voordeel van de makers dat ze het toch kunnen verwerken in een geloofwaardige setting.

Veel tijd om hier bij stil te staan is er niet want Daniel Hardman is op dat moment al ten tonele verschenen. De mede oprichter van het advocatenkantoor is er 5 jaar tussenuit geweest om te zorgen voor zijn doodzieke vrouw. Nu zij is overleden keert Hardman terug maar naar zijn bedoelingen blijft het lang gissen. Duidelijk is wel dat de verhoudingen tussen hem, Jessica en Harvey rond het vriespunt liggen en wat begint als een interne strubbeling groeit al snel uit tot de meest smeuige ruzie binnen de advocatuur.

In de eerste reeks was er vanzelfsprekend erg veel aandacht voor de introductie en achtergronden van de belangrijkste personages maar wat het tweede seizoen zo sterk maakt is dat er ditmaal sprake is van een betere rode draad. Natuurlijk zagen we Harvey en Mike aan het werk in het eerste seizoen maar die zaken stonden iedere aflevering op zich. Ditmaal is de strijd versus Hardman er één die over een heel seizoen wordt uitgesmeerd maar die ook van begin tot eind weet te boeien. Samen met de nodige flashbacks en nog meer achtergrond verhalen zorgt dit voor een seizoen van uitmuntende klasse.

Over de dynamische relatie tussen Harvey en Mike heb ik al veel gezegd en vertolkers Gabriel Macht en Patrick J. Adams vormen dan ook een ijzersterk duo. Hoewel hij nog steeds de hoofdrol vertolkt is Patrick J. Adams minder prominent aanwezig en hierdoor krijgen personages die meer diepgang nodig hadden de gewenste screentime. Dat seizoen 2 van een voortreffelijk niveau is, is eveneens een verdienste van David Costabile die erg imponeert met zijn vertolking van Daniel Hardman. Een man die even manipulatief als meedogenloos en innemend kan zijn.

90

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s