Entourage

EntourageJaar: 2015
Regie: Doug Ellin
Cast: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Emmanuelle Chriqui, Perrey Reeves, Rex Lee, Debi Mazar, Rhys Coiro, Constance Zimmer

Het verhaal:
De succesvolle acteur Vincent Chase en de jongens Eric, Turtle en Johnny zijn terug en doen goede zaken met agent Ari Gold die inmiddels een eigen filmstudio is gaan leiden. Hoewel de ambities van de jongens onderling wat zijn veranderd, is er nog altijd sprake van een hechte band tussen de groepsleden wanneer ze hun reis voortzetten in de grillige wereld van Hollywood.

Het oordeel:
Met het tenenkrommend slechte Phat Beach (1996) en het matige David Schwimmer vehikel Kissing a Fool (1998) leek Doug Ellin een weinig succesvolle carrière tegemoet te gaan todat hij vriend en vijand verraste met de hitserie Entourage. De serie liep uiteindelijk 8 seizoenen lang en 4 jaar na de laatste opnamen werd het tijd voor een heuse speelfilm.

Als fan van het eerste uur zal ik niet ontkennen dat de serie gestopt is op het moment dat men al over het hoogtepunt heen was. Waar de eerste vier seizoenen tot het beste behoorde wat er op HBO te vinden was (en gezien de kwaliteit van die kabelzender is dat veelzeggend) bood seizoen vijf een waardige afsluiter van de serie. Toch besloot men door te gaan en in seizoen zes tot en met 8 is men veel van de oorspronkelijke mojo verloren. Meer braafjes, meer politiek correct, minder uitdagende verhaallijnen en weinig verrassingen afkomstig van de personages met wie je al zo bekend bent.

Het nieuws dat Entourage de film op komst was riep bij mij dan ook gemengde gevoelens op. Enerzijds was ik er benieuwd naar maar ik had nooit de verwachting dat het vroegere niveau geëvenaard zou gaan worden. Die vrees bleek al snel werkelijkheid te gaan worden want op het moment dat de film nog geen half uur onderweg was bekroop mij sterk het been there done that gevoel. Het meest storende vond ik wel dat de ontknoping van de serie teniet werd gedaan door Eric en zijn grote liefde Sloan uit elkaar te laten gaan. Het zal niemand verbazen hoe deze verhaallijn in de film afloopt maar dit is even gemakzuchtig als goedkoop.

In de acht seizoenen zijn de personage stuk voor stuk niet bepaald volwassener geworden en die trend zet men vrolijk door in de film. Op zich hoeft daar niets mis mee te zijn ware het niet dat er van enige karakterontwikkelingen dan ook geen sprake kan zijn. Entourage de film is hierdoor niets meer dan een lang uitgesponnen van een serie maar dan wel één die zoals gezegd over haar hoogtepunt heen is. Ook qua grapdichtheid is het allemaal net wat minder. Ari is nog steeds wat gereserveerder en Lloyd’s aandeel is te beperkt. Zelfs narcist Billy Walsh weet maar weinig lachers op zijn hand te krijgen en dat is veelzeggend.

De serie stond al bekend om zijn gastoptredens van Hollywoodsterren en in de film is dat niet anders. Waar de meest belangrijke rollen zijn gereserveerd voor vechtjas Ronda Rousey, Haley Joel Osment (wat ziet hij er uit zeg!) en Emily Ratajkowski kom je tijd en ogen tekort om de vele bekende namen te spotten. Piers Morgan, Billy Bob Thornton, David Arquette, Jon Favreau, Mike Tyson, Pharrell, Liam Neeson en uiteraard Mark Wahlberg zijn slechts maar enkele van de vele, vele bekende gezichten.

60

7 gedachtes over “Entourage

  • Riinyosa81 4 november 2015 / 20:00

   Daar mis je niets aan. Zonder de TV serie te hebben gekeken zou je het wel kunnen volgen maar dan mis je toch ook weer wat verwijzingen.

   Like

 1. Ingeborg Bertens 4 november 2015 / 14:29

  Wat een drama was dit zeg…
  Duidelijk dat ik niet bij de doelgroep hoor of zal ik zeggen “gelukkig”? 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 4 november 2015 / 20:03

   Nou ja, wat is doelgroep? Ik vond bijvoorbeeld de eerste seizoenen van de serie erg leuk maar daarna zwakte het af. Die trend wordt doorgezet met deze film.

   Like

   • Ingeborg Bertens 4 november 2015 / 22:24

    Ja, wat is leuk? Kan me niet voorstellen dat je die onzin leuk vindt na de puberteit. …
    Maar ieder zijn ding. 😉

    Like

 2. Meneer Vevie 11 november 2015 / 01:04

  Ik genoot wel echt van de eerste seizoenen, maar zoals jij al aangaf ging het daarna hard achteruit. Ik zag een aantal jaar geleden op youtube een soort parodie op Entourage. Deze: http://youtu.be/o0CdAKrTZ0A. Dat maakte de serie voor mij nog minder, want de parodie is helemaal juist. Ik twijfel dus om de film te zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 13 november 2015 / 16:36

   Die parodie ken ik ja en die is spot on. De film kun je met een gerust hart overslaan. Mis je niets aan. Zeker als je net zoals ik vind dat de latere seizoenen veel van de originele glans teniet hebben gedaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s