Back in Time

Back in TimeJaar: 2015
Regie: Jason Aron

Het verhaal:
30 jaar na het enorme succes van Back to the Future blikken cast, crew en fans nog eenmaal terug op deze illustere filmtrilogie.

Het oordeel:
Eenieder die geïntereseerd is in het bonusmateriaal van een filmklassieker weet dat er inmiddels al de nodige extra’s geplaatst zijn op de diverse DVD- en Blu-Ray uitgaves van de Back to the Future trilogie. De vraag is of dat Back in Time hier nog iets aan toe weet te voegen.

Back in Time is zo’n project dat vooraf al de nodige sympathie verdiend. Regisseur Jason Aron beschikte niet over de financiële middelen om zijn documentaire te schieten maar dankzij massale support via Kickstarter en de medewerking van o.a. Robert Zemeckis, Bob Gale, Christopher Lloyd en Michael J. Fox zag Back in Time alsnog het levenslicht.

Wellicht is het een beetje cru om te stellen maar Back in Time weet zijn eigen verwachtingen niet in te lossen. Grootste boosdoener is ironisch genoeg het verleden zelf want als fan van de trilogie kreeg ik vrijwel geen nieuwe inzichten over zaken die ik eerder aan bod heb horen komen. Of dit volledig te wijten is aan Aron valt nog te betwijfelen maar een feit is wel dat zowel Zemeckis als Gale grossieren in anekdotes die je ook kunt terug vinden in eerder verschenen bonusmateriaal.

Hoewel Back in Time zeker wel weet te vermaken is het jammer om te moeten constateren dat men moeite heeft met het volgen van een rode draad. Meer nog dan in de hoofdrolspelers lijkt Aron meer geïnteresseerd in de fans zelf en dat is op zijn minst opmerkelijk. Het is helemaal de keuze van de makers zelf geweest maar toch zou een betere balans tussen cast & crew enerzijds en fans anderzijds zeer welkom zijn geweest.

De mensen die echter aan het woord komen hebben gelukkig wel allemaal een mooi verhaal om te vertellen. Of het nu gaat om de fan die zijn vriendin ten huwelijk vroeg op een conventie of de velen die hebben gesleuteld aan de restauratie van de DeLoreans. De prettig gestoorde fans die zich inzetten voor de fondsenwerving voor onderzoek zijn al helemaal bijzonder en zo is de waslijst lang. Entertaining genoeg maar uiteindelijk lijkt het om lang uitgesponnen bonusmateriaal dat meer diepgang had verdiend.

60

Een gedachte over “Back in Time

  1. Nostra 29 oktober 2015 / 09:36

    Heb deze ook pas bekeken en het was wel vermakelijk. De rode draad mist inderdaad, maar stoorde me er niet zo aan. Maar echt een must see is het inderdaad niet.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s