Wild Card

Wild CardJaar: 2015
Regie: Simon West
Cast: Jason Statham, Michael Angarano, Dominik Garcia-Lorido, Hope Davis, Milo Ventimiglia, Stanley Tucci, Jason Alexander, Sofia Vergara

Het verhaal:
Nick Wild (Jason Statham), wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die ‘veiligheid’ moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.Het oordeel:
Simon West is de regisseur van bekende actiefilms als Con Air (1997), Lara Croft: Tomb Raider (2001), The Mechanic (2011), The Expendables 2 (2012) en Stolen (2012). Voor zijn nieuwste project deed hij een beroep op actieheld Jason Statham. Zou dit een match made in heaven kunnen zijn?

Zet Jason Statham bovenaan de titelrol en menigeen weet wat hij / zij ervan kan verwachten. Razendsnelle actie, bikkelharde vuistgevechten en een plot waar je maar beter niet over na kunt denken. De fans van Statham zullen zich bij het zien van Wild Card nog weleens achter de oren kunnen krabben want lang gerekte actiescènes zijn in geen velden of wegen te bekennen. De film kent slechts een tweetal knokpartijtjes en hoewel die dan wel weer flitsend in beeld zijn gebracht is het natuurlijk wel allesbehalve wat je ervan verwacht.

In plaats van actie is het vrijwel louter drama wat de klok slaat. De verwachtingen die wel worden ingelost zijn die van een hersenloos plot want Wild Card kun je gerust verwarrend noemen. Niet dat de film moeilijk te volgen is maar de keuzes die Statham’s personage Nick Wild maakt zijn ridicuul. Neem bijvoorbeeld zijn relatie tot ene Cyrus die hij moet beschermen (waarvoor?) terwijl hij in Las Vegas is. De gesprekken tussen Nick en Cyrus verlopen moeizaam en het afscheid is even abrupt als koeltjes. Toch blijkt het tweetal nog geen kwartier later beste vrienden te zijn en schakelt Wild Card over naar het buddy movie principe.

Wild Card kent een speelduur van 92 minuten en had niet veel langer moeten duren. De bordkartonnen personages komen helemaal nergens tot leven maar het is nog wel aan de cast te danken dat de film net onder de middelmaat hangt. Zelfs Statham is nog eens niet zo verkeerd bezig maar hij ondervind, net als iedereen, hinder van een enorm slecht script. Michael Angarano daarentegen is een ronduit irritante stuiterbal die het geduld danig op de proef stelt maar daartegenover staat wel weer een aardig optreden van Hope Davis.

50

2 gedachtes over “Wild Card

 1. Nostra 22 oktober 2015 / 09:04

  Had inderdaad veel meer actie verwacht en vond deze dan ook teleurstellend. Kijk in principe alles van Statham, maar deze viel tegen.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 22 oktober 2015 / 11:57

   Inderdaad volstrekt anders dat ik had verwacht maar zelfs als drama is het niets. Vooral die vriendschap met Angarano kwam totaal uit de lucht vallen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s