Knock Knock

Knock KnockJaar: 2015
Regie: Eli Roth
Cast: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas

Het verhaal:
Evan Webber, een gelukkig getrouwde architect, lijkt alles te hebben waar een mens van droomt: een liefdevolle en succesvolle vrouw, twee prachtige kinderen en een duur huis. Tijdens een weekend alleen thuis wordt zijn vreedzame bestaan onderbroken door de komst van twee op het oog onschuldige en verloren meisjes. Nadat hij ze heeft binnen gelaten om op een taxi te wachten, verandert de nacht in een ware nachtmerrie.Het oordeel:
Op het gebied van horror is de naam van Eli Roth er één met een bijzondere status. Zijn films staan bekend om zijn originele maar vaak bijzonder grafische en onsmakelijke details zoals we dat eerder zagen in Cabin Fever (2002), Hostel (2005) en Hostel: Part II (2007). Knock Knock verscheen overigens eerder in de bioscopen dan zijn vierde film The Green Inferno (2013) die vreemd genoeg pas 31 oktober een release in Nederland krijgt.

Terwijl vrouwlief en kids een weekendje weg zijn krijgt de vader des huizes onverwacht bezoek van twee verloren en door de regen doordrenkte dames. Nee, dit is niet de start van een willekeurige adultfilm maar in het eerste half uur doet Eli Roth wel zijn best om het hier op te laten lijken. Helaas voor de kijker betekent dit ook dat het niveau van een bedenkelijk niveau is want de dames in kwestie doen wel erg hun best om Evan te verleiden terwijl de naïeve architect op zijn beurt er letterlijk een stoelendans op na houdt omdat hij zich geen houding weet te geven.

Uiteindelijk beleeft Evan een wilde nacht met Genesis en Bel wat de start betekent voor het veelbelovende uitgangspunt waarin de dames hun nietsvermoedende slachtoffer beginnen te terroriseren. De uitwerking hiervan is helaas niets anders dan teleurstellend. Wanneer de terreur begint duurt Knock Knock nog een uur lang en dat blijken 60 lange minuten te zijn omdat er van enige ontwikkelingen geen sprake is. Evan jammert de hele tijd waarom ze nu juist hem dit aan doen en de feeksen lachen, feesten, dreigen en vernielen er lustig op los. Evan krijgt meerdere malen de kans om zichzelf uit de penibele situatie te bevrijden maar er worden zoveel onlogische keuzes gemaakt dat het gewoon lachwekkend is.

Mijn hoop was uiteindelijk nog gevestigd op een finale waarin de beweegredenen van het seksbeluste tweetal zouden worden onthuld. Wanneer de ontknoping daar is zakt de waardering van Knock Knock nog verder onderuit aangezien enige logica lijkt te ontbreken. In combinatie met het ondermaatse acteerwerk is dit een prent om snel te vergeten. Keanu Reeves is in zijn element in een film als John Wick (2014) maar met langere dialogen gaat hij genadeloos hard onderuit en zijn rol als Evan vormt hierop geen uitzondering. Lorenza Izzo (vrouw van Eli Roth) en Ana de Armas doen het niet veel beter maar voor alledrie geldt ook dat er weinig materiaal voorhanden is om mee te werken.

50

10 gedachtes over “Knock Knock

 1. Paul 19 oktober 2015 / 08:11

  Deze staat toch vrij hoog op mijn lijstje, maar ik schuif deze na het lezen van jouw recensie een paar plekjes naar beneden.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 19 oktober 2015 / 11:42

   Hij stond ook hoog op mijn lijstje en ik baalde eigenlijk wel dat ik hem in de bios had gemist. Achteraf gezien is dat maar goed ook 🙂

   Like

 2. Nostra 19 oktober 2015 / 09:59

  Aangezien dit horror is was ik al niet van plan deze film te bekijken en na jouw recensie helemaal niet 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Riinyosa81 21 oktober 2015 / 22:23

  They never say no.
  No matter who they are…..

  Tsja duurde wel wat lang en wat een naïef personage :-/

  Like

  • Ingeborg Bertens 21 oktober 2015 / 22:28

   Uhhh mijn reactie dus, stond blijkbaar open 😉

   Liked by 1 persoon

 4. Gwen 23 oktober 2015 / 19:31

  Jammer. Ik keek best uit naar deze film. Ik zal de film nog wel een kans geven, omdat ik het eerdere werk van Roth kan waarderen.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 26 oktober 2015 / 20:15

   Dat waren ook precies mijn gedachten maar in alle opzichten toch wel echt een teleurstelling

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s