Delivery Man

Delivery ManJaar: 2013
Regie: Ken Scott
Cast: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders

Het verhaal:
David Wozniak is een spermadonor die onder het pseudoniem “Starbuck” bekend staat bij de spermabank. Op een dag komt hij er achter dat hij al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Wanneer een grote groep van hen de spermabank vraag om de identiteit van de donor vrij te geven staat David voor een moeilijke beslissing. Tegelijkertijd probeert zijn vriendin er achter te komen of David wel een geschikte vader is.Het oordeel:
In Canada was het Franstalige Starbuck (2013) een enorm succes en dan weet je dat er vroeg of laat een Amerikaanse remake zal verschijnen. In ieder geval mocht regisseur Ken Scott optuerg keren voor deze hervertelling.

Een komedie over een 40-plusser die vroeger kind aan huis was bij de plaatselijke spermabank. Op papier klinkt dit banaal en kinderachtig maar godzijdank hebben de makers hier een wat meer serieuze draai aan gegeven. Qua verwachtingen kun je een grote fout begaan door Delivery Man weg te zetten als een flauwe komedie aangezien het overkoepelende verhaal meer weg heeft van feelgood drama dan van een komedie die je laat schuddebuiken van het lachen.

Het uitgangspunt laat zich dan ook niet makkelijk lenen voor dijenkletsers. David heeft geen ambities, is uitgeblust, heeft geen toekomstperspectief maar heeft zojuist wel gehoord dat zijn vriendin zwanger is. En dan moet het nieuws nog komen dat meer dan 140 mensen een rechtszaak aanspannen om de identiteit van Starbuck prijs te geven. Op zijn eigen manier probeert David zijn kinderen onder valse voorwendselen verder in het leven te helpen en dit leid tot prettige momenten.

Delivery Man mag dan wel feelgood materiaal zijn maar het is wel dat soort type film waar Amerikanen van smullen. Te klef, te sentimenteel en eigenlijk ook te nep. De aanloop erheen is prima maar het laatste half uur doet hierdoor serieus afbreuk aan het geheel. Aan de gezapige dialogen lijken dan geen einde te komen en de groepsknuffel is even potsierlijk als pijnlijk om naar te kijken. Jammer want hier had meer in gezeten en wat mij betreft had de focus meer kunnen liggen op de bromance tussen David en zijn advocaat / jeugdvriend Brett.

De interactie tussen Vince Vaughn en Chris Pratt is namelijk om van te smullen. De serieuze gesprekken terwijl Pratt op drie onhandelbare koters moet letten zijn erg leuk en vormen toch wel de hoogtepuntjes. Vaughn vertolkt weer eens de average Joe en deze rol voelt vertrouwd aan en dat is alles wat je ervan mag verwachten. Snelle monologen en veel verongelijkte gezichtsuitdrukkingen dus. Cobie Smulders krijgt maar bar weinig te doen als love interest die alleen in de marge lijkt te opereren.

60

Een gedachte over “Delivery Man

  1. Gwen 17 oktober 2015 / 17:39

    Ik dacht inderdaad dat het een flauwe komedie was. Nu ik lees dat dit niet het geval is, wil ik de film nog wel een kans geven.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s