Jessabelle

Jessabelle Jaar: 2014
Regie: Kevin Greutert
Cast: Sarah Snook, Joelle Carter, Mark Webber

Het verhaal:
Jessie (Sarah Snook) keert terug naar haar vader zijn huis in Louisiana, nadat ze door een ongeluk haar benen niet meer kan gebruiken. Eenmaal daar ontdekt ze een mysterie omtrent haar eigen geboorte en een kwade geest, genaamd Jessabelle, die vastbesloten is om haar te vernietigen.
Het oordeel:
Als editor was Kevin Greutert betrokken bij de totstandkoming van de Saw films terwijl hij zelf tekende voor de regie van Saw VI (2009) en Saw 3D (2010).

Een hulpeloze jongedame die aan een rolstoel gekluisterd is, een moeras-achtige setting in the middle of nowhere, ontwrichte relaties en een kwaadwillende geest. Dit zouden potentieel smakelijke ingrediënten moeten zijn voor een sfeervolle horrorfilm. Zouden inderdaad want Jessabelle is de zoveelste teleurstelling binnen een genre dat al gebukt gaat onder veel te veel inspiratieloze films. Jessabelle is geen hele slechte film (binnen het horrorgenre is dit al veelzeggend) maar overall gezien kan het moeilijk doorgaan voor een horror.

In mijn beleving moeten horrorfilms namelijk lekker creepy zijn en in die opzet lijkt Jessabelle maar niet te willen slagen. Er is teveel tijd besteed aan een mysterieus verhaal dat eigenlijk helemaal niet complex is en wat gekenmerkt wordt door ronduit saaie en langdradige dialogen. Schrikmomenten zijn er slechts bij vlagen maar deze jumpscares weten lang niet altijd te overtuigen. Wellicht overbodig om te stellen dat Jessabelle nooit eng wordt en dan is het toch doodzonde dat er niets gedaan is met bijvoorbeeld de desolate omgeving.

Jessabelle wordt nog enigszins vooruit geholpen door het aardige spel van haar cast maar ondanks een goed presterende Sarah Snook houdt dit de film uiteindelijk niet overeind. Gezapige dialogen die nergens heen gaan, de matige Voodoo draai die er aan gegeven wordt en een horrorfilm die nergens spannend wil worden. Het is allemaal een kwestie van net niet. Skippen is het devies dus tenzij je echt een hardcore horrorliefhebber bent die een portie drama niet uit de weg wil gaan.

50

Een gedachte over “Jessabelle

  1. Gwen 8 oktober 2015 / 19:07

    Jessabelle is een film die helaas nooit eng wordt inderdaad. Erg jammer. Snook vond ik ook goed presteren. Zij is na deze film en Predestination voor mij een actrice geworden om in de gaten te houden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s