Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2Jaar: 2015
Regie: Genndy Tartatovsky
Cast: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade

Het verhaal:
Een aantal jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is Dracula nog steeds de uitbater van het hotel dat nu eveneens onderdak bied aan mensen. Mavis en Jonathan zijn inmiddels gelukkig getrouwd en het duurt niet lang voordat ze aankondigen dat er een kleine spruit onderweg is. De vraag is natuurlijk of dat het een mens of vampier is en Dracula vind het maar al te interessant om fulltime bezig te zijn met dit vraagstuk.Het oordeel:
Als onder andere producer en regisseur was Genndy Tartatovsky nauw betrokken bij de totstandkoming van animatieseries als Dexter’s Laboratory, Samurai Jack en Star Wars: Clone Wars. In 2012 leverde Tartatovsky zijn regiedebuut af met het succesvolle Hotel Transylvania en ditmaal neemt hij opnieuw plaats achter de camera.

Medio vorig jaar waagde ik me aan Hotel Transylvania die eigenlijk veel leuker was dan ik aanvankelijk had gedacht. Soms een tikkeltje te spannend voor de kleinste medemens maar wel met sterke grappen die weliswaar bedoeld zijn voor kinderen maar waar volwassenen misschien zelfs meer uit kunnen halen. Het is in ieder geval een dikke plus om te constateren dat deze sequel die lijn moeiteloos doortrekt. Zo is social media aanwezig in de vorm van Vleesboek en wordt er verzocht genante videos niet te posten op BoeTube.

Qua niveau doet dit tweede deel nauwelijks onder voor het origineel. Een klein nadeel is dat de bijzondere creatures bijna allemaal opnieuw op komen draven waardoor de creativiteit qua monsters een beetje achterwege blijft. Daarentegen is het wel zo dat het publiek vertrouwd is met de personages en dat nu sprake is van een leukere rode draad. Visueel is het nog steeds niet van het Pixar niveau maar sfeervol is het zeker wel. Ik kan me overigens niet meer herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik een animatiefilm heb gezien met matige visuals.

Hotel Transylvania is een zeer onderhoudende familiefilm maar mist wel wat stootkracht wanneer richting het einde Vlad ten tonele verschijnt. Zeker na al die beruchte verhalen over zijn gemoedstoestand had ik wel wat meer van dit personage verwacht en is natuurlijk lachwekkend dat ook hij binnen no time sympathie heeft voor de mens. Dit personage hadden ze wat mij betreft achterwege kunnen laten. Geslaagd is in ieder geval wel de spannende finale waardoor kinderen de zaal enigszins opgelucht zullen verlaten. Wie genoten heeft van het eerste deel zal zich deze sequel goed laten smaken.

70

7 gedachtes over “Hotel Transylvania 2

  • Riinyosa81 8 oktober 2015 / 15:21

   Ja het viel me 100% mee terwijl je zoveel sequels hebt op animatiegebied die flink de plank mis slaan.

   Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 8 oktober 2015 / 15:22

   Zou ik als ik jou was zeker gaan kijken! Eén van de leukste animatiefilms van de afgelopen jaren.

   Like

 1. Nostra 6 oktober 2015 / 20:29

  Eerste deel vond ik zeker niet slecht en denk dat ik deze wel zal zien als hij op VOD beschikbaar is.

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 8 oktober 2015 / 15:22

   Lekker op de kids op de bank! Die van mij ging voor de eerste keer mee naar het VIP gedeelte. Hij heeft er echt van genoten op deze manier.

   Like

 2. Gwen 8 oktober 2015 / 19:00

  Oh mooi! Het eerste deel vond ik leuk! Maar ik wacht nog wel even tot de film op VOD te zien is. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s