The Intern

InternJaar: 2015
Regie: Nancy Meyers
Cast: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Adam DeVine, Zack Pearlman

Het verhaal:
Ben Whittaker (De Niro) is een 70-jarige weduwnaar die erachter komt dat het pensioen niet voldoet aan de gewekte verwachtingen. Hij ziet een kans om weer aan de slag te gaan als senior stagiair bij een modewebsite, geleid door Jules Ostin (Hathaway). Ben bewijst zich als waardevol lid van het team en er ontstaat een hechte band tussen hem en Jules.
Het oordeel:
Schrijfster en regisseuse Nancy Meyers richt zich met haar luchtige komedies vooral op een vrouwelijk publiek. The Intern past helemaal in het verlengde van haar vorige films zoals The Parent Trap (1998), What Women Want (2000), Something’s Gotta Give (2003), The Holiday (2006) en It’s Complicated (2009).

In een bijrol willen we Robert De Niro de laatste jaren nog weleens tegen komen in een aardige titel maar het zijn vooral de B-films waar de acteerveteraan zich voor laat lenen. Nu zien we hem terug in een heuse chickflick maar voordat je filmhart gaat bloeden kan ik je geruststellen met de mededeling dat dit De Niro’s beste rol in jaren is. Hij voelt zich ogenschijnlijk op zijn gemak als de 70-jarige Ben die nog steeds vol levenslust zit. De Niro draagt zijn rol met verve en het is als kijker wel erg gemakkelijk om waanzinnige sympathie voor zijn personage te ontwikkelen. Ben is namelijk typisch die opa die iedereen zichzelf stiekem wel zal wensen.

De Niro is niet de enige die sterk presteert in de nieuwste van Meyers want een solide Anne Hathaway doet het meer dan prima. Als zakenvrouw Jules die van binnen stuk gaat aan onzekerheid en geheimen is ze erg geloofwaardig en (vrouwelijke) kijkers zullen zich ook snel met dit personage kunnen identificeren. The Intern wordt vrijwel louter bevolkt door sympathieke personages en vooral de andere stagiaires weten goed voor de dag te komen en zijn verantwoordelijk voor enkele smakelijke scènes.

Het zal echter niemand verbazen dat The Intern geen wereldvernieuwende cinema biedt en verhaaltechnisch is er weinig nieuws onder de horizon. In het begin krijgen we een mooi inkijkje in de levens van Ben en Jules waarvan de laatste moeite heeft met haar nieuwe PA. Uiteraard groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe en op de achtergrond speelt er nog een subplot waarin Jules noodgedwongen op zoek moet naar een CEO. Geen verrassingen op dit gebied dus maar The Intern maakt dit ruimschoots goed met het solide acteerwerk, het grote gevoel van herkenbaarheid en het voelt allemaal kalm en heerlijk vertrouwd.

Naast een te voorspelbaar plot heeft The Intern nog meer schoonheidsfoutjes. De laatste jaren duren Amerikaanse komedies naar mijn smaak veel te lang en met een speelduur van 122 minuten geldt hetzelfde voor The Intern. Het verhaal wordt gerekt door een segment waarin de man van Jules vreemdgaat. Alhoewel dit mooi is voor de karakterontwikkeling van de bedrogen vrouw voelt het toch enigszins geforceerd aan en is dit deel uiteraard wat serieuzer van toon. Naar het einde toe verzand het geheel dan in wat sentimenteel gedoe maar dat neemt verder niet weg dat The Intern ook voor het mannelijk publiek zeker de moeite waard is.

70

Advertenties

9 reacties op ‘The Intern

  • Riinyosa81 8 oktober 2015 / 15:20

   Afgaande op het soort komedies wat jij doorgaans kijkt zal dit wel potentieel Top 10 materiaal zijn.

   Like

 1. Nostra 6 oktober 2015 / 20:29

  122 minuten! Dat is in dit geval voor mij te lang om ‘m in de bios te willen zien….zal ‘m uiteindelijk wel bekijken, maar heb hier totaal geen haast mee.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 8 oktober 2015 / 15:24

   Ik kan me er iets bij voorstellen. Het is dat deze in mijn tijdschema paste anders was ik er ook niet speciaal voor naar de bios gegaan. Desondanks zeker geen spijt van gehad.

   Like

 2. Ingeborg Bertens 8 oktober 2015 / 21:12

  Was aardig, voor mij niet meer dan dat…
  En komedie?? Hmmm heb er niet echt mee gelachen…
  Nee niet aan mij besteed die onzin.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 10 oktober 2015 / 15:27

   Sorry dat ik je hierheen heb gesleept. Volgende keer maar geen komedie voor jou dus.

   Like

   • Ingeborg Bertens 10 oktober 2015 / 15:48

    Nou zo erg als Inception en the Wolf of Wall Street was ie niet haha. DAT vond ik ook draken van films 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s