Blended

BlendedJaar: 2014
Regie: Frank Coraci
Cast: Adam Sandler, Drew Barrymore, Kevin Nealon, Terry Crews

Het verhaal:
‘Blended’ vertelt het verhaal van een gescheiden moeder Lauren en weduwnaar/vader Jim, die een vreselijke blind date met elkaar beleven. Hierdoor zijn beiden helemaal klaar met het daten zelf maar door een speling van het lot (en hun leidinggevenden) komen ze elkaar opnieuw tegen op vakantie in Afrika.

Het oordeel:
Frank Coraci staat bekend om zijn enigszins flauwe komedies maar debuteerde toch echt met een heuse thriller (Murdered Innocence) in 1996. Van zijn hand verschenen vervolgens The Wedding Singer (1998), The Waterboy (1998), Around the World in 80 Days (2004), Click (2006), Zookeeper (2011) en Here Comes the Boom (2012).

In het genre van de comedy zijn er weinig acteurs die zoveel discussies oproepen dan Adam Sandler. Love him or hate him is een motto dat voor hem uitgevonden lijkt want waar vooral Amerikanen met de komiek weg lopen terwijl men in europa minder gecharmeerd is van zijn schreeuwerige optredens. Zelf hang ik er een beetje tussenin al moet worden gezegd dat zijn laatste succes plaats vond in 2007 met Reign Over Me. En dat was nog eens geen comedy.

Sandler kon wel weer eens een hit gebruiken en het is niet verwonderlijk dat hij hiervoor terug greep naar een samenwerking met Drew Barrymore. In het verleden zagen we het tweetal al samen schitteren in The Wedding Singer (1998) en 50 First Dates (2004). In Blended etaleren ze opnieuw hun sprankelende chemie waardoor men nogmaals bewijst dat je ondanks een matig uitgangspunt maar met de juiste acteurs een film boven de middelmaat uit kunt laten stijgen. De opbloeiende romance tussen Jim en Lauren vormt dan ook het hoogtepunt van Blended.

Waar meerdere recente komedies grossieren in puberale en vulgaire humor neemt Blended juist een stapje terug. Nog steeds is dit een prent die je niet snel kijkt met je 7-jarig zoontje naast je op de bank maar de seksueel getinte grappen komen enkel voort uit het gesproken woord. Het niveau van de humor varieert soms sterk maar wat wel werkt in Blended is dat het soms best aandoenlijk wordt. Zowel vader Jim als moeder Lauren blijken de missing links in elkaars familie te zijn en het is soms prettig om te zien hoe Sandler aan male bonding doet met zijn jeugdige tegenspelers.

Wel is Blended van de eerste tot de laatste minuut hopeloos voorspelbaar. Ter verdediging zou je kunnen stellen dat je vooraf al weet dat dit geen titel is die vernieuwing biedt. Toch blijft het jammer dat je bij aanvang van veel scènes het gehele verloop ervan moeiteloos kunt uitstippelen. Een beetje inventiviteit had Blended niet misstaan en dan heb ik het niet over de vreselijke muzikale intermezzo’s van Terry Crews en zijn bandje. Eén of twee keer kan deze grap werken maar hier leek maar geen einde aan te komen.

65

6 gedachtes over “Blended

 1. My Life in Review 28 september 2015 / 09:52

  Sandler “bouwt” verder op dezelfde formule die hij quasi in elke film doet, hoewel deze ietsje beter (of minder slecht) was dan zijn andere recente films zoals grown ups. Ben benieuwd wat de kwaliteit van zijn film iov Netflix gaat zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 29 september 2015 / 14:52

   We zullen zien maar Adam Sandler is nu niet iemand bij wiens films ik hoge verwachtingen koester.

   Like

   • My Life in Review 29 september 2015 / 16:08

    haha ik ook niet meteen, maar wie weet verrast hij wel een keer (op een positieve manier dan)

    Geliked door 1 persoon

 2. Gwen 1 oktober 2015 / 18:25

  Ik kan Sandler meestal wel waarderen. Ik heb Blended nog niet gezien, omdat het verhaal me niet erg aanspreekt, maar wie weet.. als het een keer op Netflix verschijnt dan zal ik het wel een kans geven.

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 3 oktober 2015 / 09:39

   Zo dacht ik er ook over. Het is dat ik deze in de bibliotheek zag liggen anders had ik er ook makkelijk even mee kunnen wachten

   Like

 3. Nostra 6 oktober 2015 / 20:35

  Als je m’n recensie van Pixels hebt gelezen weet je dat ik Sandler verder ga overslaan dus dat is ook het geval voor deze film.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s