Ted 2

Ted 2Jaar: 2015
Regie: Seth MacFarlane
Cast: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth, Giovanni Ribisi, Morgan Freeman

Het verhaal:
De grofgebekte teddybeer Ted heeft zijn vriendin Tami-Lynn ten huwelijk gevraagd en wil kinderen met haar hebben. Maar een rechter wil er niet aan geloven dat een teddybeer als vader kan volstaan. Ted trekt daarop vervolgens met zijn beste vriend John (Mark Wahlberg) naar het gerecht om te vechten voor zijn rechten, maar of dat een goed idee is?

Het oordeel:
Met het hilarische Ted (2012) maakte de man achter het succes van de animatieserie Family Guy een succesvolle overstap naar de film. Seth MacFarlane’s tweede film A Million Ways to Die in the West werd minder enthousiast ontvangen maar hij is nu terug met Ted 2.

Geslaagde sequels zien we niet al te vaak en in het genre van de comedy zijn betere vervolgfilms op één hand te tellen. MacFarlane, die nu ook weer zelf in de pen klom voor het scenario, wist vooraf dat hij stond voor een haast onmogelijke opgave. Aangezien het origineel goed gescoord had aan de box office kun je ook stellen dat een sequel meer een vanzelfspekendheid is. En dat is jammer want ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de makers tijdens de pre-production in de gaten moeten hebben gehad dat ze niet op het juiste spoor zaten.

In het origineel waren het de bromance tussen John en Ted enerzijds en de relatie tussen John en Lori anderzijds die de drijvende krachten vormden. Vooral dat eerste zorgde voor een gigantische dosis hilarische momenten terwijl het verhaal zo nu en dan wist te ontroeren. Het is om die reden des te spijtiger dat de bromance ditmaal veel minder aandacht krijgt en dat Mark Wahlberg’s personage teveel naar de achtergrond verdwijnt. Ted 2 kent absoluut nog leuke momenten maar het haalt het niveau van het origineel nergens.

De invalshoek van het verhaal is hier debet aan want dat is een gegeven waar weinig om te lachen valt. Ted is een levende teddybeer die trouwt met zijn grote liefde Tami-Lynn maar hiermee wekt hij de interesse van de overheid. Als gevolg hiervan wordt het huwelijk ongeldig verklaart, verliest Ted zijn baan en stapt hij naar de rechter om burgerrechten te verwerven. En ja, we hebben het hier dus nog steeds over een comedy. In de rechtzaal zelf wordt er maar weinig gelachen al heeft Ted nog een paar leuke oneliners maar het weet de aandacht maar mondjesmaat vast te houden.

Met een speelduur die bijna 2 uur aantikt is Ted 2 een half uur te lang. Dit valt met name op wanneer John, Ted en zijn nieuwe advocate op een roadtrip vertrekken naar New York. Dit segment haalt de vaart er compleet uit en is daarnaast overbodig. Desalniettemin moet worden gesteld dat er over de gehele linie gezien heus wel wat te lachen valt en het niveau van de meeste grappen steekt vanwege het ongepollijste karakter nog steeds uit boven de gemiddelde comedy. Uiteindelijk verliet ik toch met een grijs de bioscoopzaal maar Ted 2 komt nergens in de buurt van het origineel.

60

2 gedachtes over “Ted 2

 1. Nostra 17 september 2015 / 08:53

  Ik vond de eerste film helemaal niet leuk, dus dit tweede deel hoe ik niet te zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 17 september 2015 / 17:40

   Als je het origineel niet kon waarderen dan is deze skippen absoluut het devies.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s