We Are Your Friends

We Are Your FriendsJaar: 2015
Regie: Max Joseph
Cast: Zac Efron, Wes Bentley, Emily Ratajkowski, Jonny Weston, Jon Bernthal

Het verhaal:
Cole is een 23-jarige dj die worstelt om te overleven in de elektronische dancescene in Hollywood. Hij droomt ervan een succesvolle producer te worden. De oudere dj James neemt hem onder zijn hoede, maar Cole blijkt een betere klik te hebben met James’ vriendin Sophie.

Het oordeel:
De naam Max Joseph zal niet iedereen iets zeggen maar een bekend gezicht heeft hij in ieder geval wel. Hij is namelijk al jaren de partner in crime van Yaniv Schulman in de realityserie Catfish. We Are Your Friends betekent Joseph’s regiedebuut.

Films over Electronic Dance Music (EDM) zijn erg spaarzaam en met een regisseur aan  boord die ogenschijnlijk lijkt te weten wat een jeugdige doelgroep wil had We Are Your Friends de potentie om uit te groeien tot een opzwepende zomerfilm. Dat dit op zijn zachts gezegd niet gelukt is (de film is hopeloos afgeserveerd in de US) dankt men aan het matige script met als grootste mankement dat het beroep van DJ net zo goed ingewisseld had kunnen worden voor een willekeurige andere baan. Het is namelijk erg spijtig dat er vrijwel niets wordt gedaan met de EDM-scene.

Vanaf het begin wordt er de nodige aandacht besteed aan de relatie tussen Cole en zijn drie vrienden maar dit lijkt geen slimme keuze te zijn geweest Het asociale drietal staat voor alles wat er mis is met de verwende hangjongeren die enkel leven op drugsgebruik en feesten. Het is opmerkelijk hoe weinig diepgang deze personages mee hebben gekregen en dat geldt tot op zekere hoogte ook voor de protagonist. Zo leren we nooit waar zijn moeder is en alhoewel Cole herhaaldelijk mijmert dat hij zou moeten studeren leren we nooit waarom hij gestopt is met zijn studie.

Eigenlijk geldt dat naarmate de speelduur vordert de vriendengroep steeds meer aan likeability inlevert waardoor je eveneens komt het besef komt dat Cole een irritant figuur is. Bij vlagen hopeloos naïef maar ook narcistisch en egoïstisch. Niet bepaald karaktereigenschappen die je zoekt bij een hoofdpersoon. Wel wordt er gepoogd de aandacht af te leiden met fijne tracks en een MTV-achtige montage en deze twee elementen weten We Are Your Friends vooruit te trekken.

We Are Your Friends is op haar best wanneer Cole en Sophie gevoelens voor elkaar krijgen maar deze romance wordt te snel afgeraffeld. Interessant is dan nog de verstandsverhouding met DJ veteraan James (sterke rol van Wes Bentley) maar zelfs hij kan de film naar het einde toe niet redden. Een plotselinge en volstrekt onnodige dood strooit verder zand in de motor maar staat nog niet in de schaduw van de belachelijke finale. Hierin staat Cole’s optreden centraal en het enige wat ik kon concluderen is dat A) de knoppen van de tafel erg vast zitten of B) dat Efron tijdens de opnamen dringend naar het toilet moest.

50

3 gedachtes over “We Are Your Friends

 1. Gwen 14 september 2015 / 18:28

  Ik was al afgeknapt op de titel, maar na alle slechte recensies sla ik de film maar over.

  Geliked door 1 persoon

 2. Nostra 17 september 2015 / 08:51

  Verbaast me niet dat deze tegenvalt, m’n antennes gaven me al zo’n gevoel 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Riinyosa81 17 september 2015 / 17:40

   Ik had ook geen huzarenstukje voor ogen maar de trailer haalde me toch nog overstag. En als iedereen de film afserveert begin ik nieuwsgierig te worden. Maar nee, dit is inderdaad geen goede film.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s