The Longest Ride

The Longest RideJaar: 2015
Regie: George Tillman Jr.
Cast: Britt Robertson, Scott Eastwood, Alan Alda, Jack Huston, Oona Chaplin

Het verhaal:
Luke, een voormalig rodeokampioen, droomt ervan om een comeback te maken. Sophia, een kunststudente die net klaar is met haar studie, staat op het punt om haar carrière te beginnen in New York City. Hun carrières worden op pauze gezet wanneer ze in contact met Ira komen, die zojuist in een levensgevaarlijk ongeluk terecht is gekomen. Terwijl Luke en Sophia hulp afwachten, begint Ira zijn inspirerende levensverhaal te vertellen.

Het oordeel:
George Tillman Jr. leverde in 1997 een matig regiedebuut af met Soul Food maar wist zich hierna goed te herpakken met aardige tussendoortjes zoals Men of Honor (2000) en Faster (2010).

The Longest Ride is alweer de 10e verfilming naar een bestseller van Nicholas Sparks en de liefhebber van het genre weet inmiddels wat men dan mag verwachten. Een haast onmogelijke liefde, knappe hoofdrolspelers, sprookjesachtige opnamen van evenzo prachtige omgevingen en een raamvertelling. Het niveau van The Notebook is in eerdere en latere films nooit geëvenaard en alhoewel The Longest Ride een moedige poging onderneemt is dit wederom een verfilming die abrupt in de vergetelheid beland.

Om met een positieve noot te beginnen zijn de namen van Britt Robertson en Scott Eastwood (de zoon van) het benoemen waard. Alhoewel Robertson onlangs in Tomorrowland liet zien dat ze meer in haar mars heeft kan worden gezegd dat beide hoofdrolspelers het niet laten afweten. Het zijn Oscarwaardige acteerprestaties die memorabele scènes opleveren maar hun spel weet wel de nodige mankementen te maskeren. Alan Alda speelt daarnaast op overtuigende wijze een krasse knar die langzaamaan ontdooit waardoor er weinig te klagen valt op het gebied van acting.

Hetzelfde kan immers niet worden gesteld van het summiere plot. The Longest Ride verhaalt over twee romances waarmee de ontluikende romance in het heden veel overtuigender is dan de lovestory die aanvangt in de ‘40’s. Deze liefde tussen Ira en Ruth kent zo wel zijn momenten maar het blijft teveel op een afstand door een te fragmentarische aanpak. Aan het einde van hun lovestory wordt er nog wel wat goed gemaakt maar overall is het niet overtuigend genoeg.

In het heden zijn er maar weinig obstakels die overwonnen dienen te worden terwijl Sophia en Luke al vrij snel (min of meer) in elkaars armen belanden. Het voelt allemaal niet urgent genoeg en alhoewel The Longest Ride niet verveelt is het bij lange na niet genoeg om een lange speelduur van 139 minuten te rechtvaardigen. Zeker in het tweede bedrijf lijken personages en dialogen maar rondjes te lopen en wordten er varianten gepresenteerd die dezelfde inhoud kennen als een paar scènes hiervoor. Allen hebben de strekking van de boodschap aan Luke dat hij niet meer mee moet doen aan de rodeos. Dit laatste is trouwens wel energiek in beeld gebracht en hierdoor ging ik me toch net wat minder irriteren aan de bijzondere koppige Luke.

60

4 gedachtes over “The Longest Ride

  1. Gwen 14 september 2015 / 18:14

    Het is inderdaad een film die je snel weer vergeet, maar wel vermakelijk om een keer te kijken..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s