Let’s Be Cops

Lets be copsJaar: 2014
Regie: Luke Greenfield
Cast: Jake Johnson, Damon Wayans Jr., Rob Riggle, Nina Dobrev, Andy Garcia

Het verhaal:
Twee vrienden genaamd Ryan en Justin spelen met gehuurde politie-uniformen voor agent. Ze zijn namelijk van plan naar een gekostumeerd feest te gaan. Aanvankelijk gaat alles goed, totdat de twee nepagenten een echte Russische gangster tegen het lijf lopen en ze langzamerhand in allerlei problemen verzeild raken.

Het oordeel:
Luke Greenfield is niet de meest productieve regisseur en zijn films laten zich kenmerken door lichtvoetige en matige komedies. Na The Animal (2001), The Girl Next Door (2004) en Something Borrowed (2011) is het nu de beurt aan Let’s Be Cops.

Greenfield was zelf nauw betrokken bij de totstandkoming van het scenario en naar eigen zeggen kreeg het idee voor deze film nadat hij zelf een politie uniform droeg voor Halloween. Greenfield’s vertrouwen zou hier een enorme boost van hebben gekregen en het idee voor Let’s Be Cops leek geboren. Het is een fijne anekdote maar wellicht dat de miljoenen die 21 Jump Street (2012) en 22 Jump Street (2014) binnen haalden er wellicht ook wat mee van doen te hebben gehad.

Let’s Be Cops lijkt zich voornamelijk te richten op de pubers onder ons en na 90 minuten voelde ik me plotseling heel oud. Het uitgangspunt waarin twee vrienden zich voordoen als agenten is op zich best leuk en aanvankelijk kent de film zowaar nog een leuke start. De onschuldige fratsen van mensen op straat aanspreken op hun gedrag is leuk maar wanneer ze een heuse politiewagen aanschaffen en achter gespuis aan gaan, houdt het voor mij snel op. Al helemaal wanneer het olijke duo een handvol gangsters aanhoudt die vervolgens wat dansjes moeten doen. Vanaf dan daalt het niveau vreselijk snel en is het slapstick onderbroekenlol wat de boventoon voert.

Tussen het spervuur aan grappen door zit hier en daar nog wel een grappige maar het is bij lange na niet genoeg om de film te redden. Zowel Ryan (een lamlendige nietsnut) als Justin (een luie game ontwikkelaar) zijn niet de meest sympathieke personages en de onderlinge chemie is niet al te best. Feitelijk speelt Jake Johnson min of meer hetzelfde soort rol als in de TV serie New Girl maar toont hiermee nogmaals aan dat 90 minuten Ryan / Nick teveel van het goede is. Een amateuristische indruk laat de verplichte romance achter want waar Josie in het begin niets dient te weten van Justin verandert dit nadat laatstgenoemde een politie uniform gaat dragen… Yeah, right.

In de tweede akte lijkt de humor wat meer gedoseerd te worden en heeft het er schijn van dat er meer actie aan bod gaat komen. Dit treft alleen valse hoop want op een moment dat het spannend dreigt te worden met een onvervalste inbraak eindigt deze scène met het flauwe tafereel waarbij iemand een geslachtsdeel over zijn gezicht krijgt. Buddycop movies zijn er genoeg maar Let’s Be Cops behoort zeker niet tot de beste films in dit subgenre. Daarvoor is het geheel dan ook veel te flauw.

50

2 gedachtes over “Let’s Be Cops

  1. Gwen 20 augustus 2015 / 19:28

    Ik kan me werkelijk niets meer van deze film herinneren, behalve dat ik het toen wel vermakelijk vond. Ik vind Jake en Damon leuke acteurs dus dan ben ik al snel tevreden, maar de film is duidelijk niet blijven hangen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Nostra 31 augustus 2015 / 07:50

    Mijn verwachtingen waren destijds extreem laag en misschien juist daarom heb ik me uiteindelijk erg met deze film weten te vermaken. Ja, het nivo van de grappen lag laag, maar ik was in de juiste bui daarvoor.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s