Chicago Fire Seizoen 3

Chicago FireJaar: 2014 / 2015
Creators: Michael Brandt & Derek Haas
Cast: Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Yuri Sardarov, Eamonn Walker, Christian Stolte, Randy Flagler, Joe Minoso, David Eigenberg, Charlie Barnett

Het verhaal:
Chicago Fire is een actiereeks waarin de levens van de helden van de Chicago Fire Department centraal staan. Geen job is meer stressvoller, gevaarlijker en opwindender dan deze van de brandweermannen, de reddingsteams en het verplegend personeel van Chicago Firehouse 51. Zij zijn de doodgewone Amerikaanse helden, de moedige mannen en vrouwen die het gevaar opzoeken wanneer iedereen er van wegloopt.

Het oordeel:
Met Grimm, Law and Order SVU en The Blacklist heeft zender NBC een aantal kijkcijferkanonnen in huis en aan dit rijtje mag Chicago Fire tevens toe worden gevoegd. Na een wat stroeve start hengelde de serie steeds meer kijkers binnen en was de serie tijdens het tweede seizoen zo succesvol dat het met Chicago P.D. zelfs een spinoff kreeg.
Inmiddels zijn we aanbeland bij het derde seizoen dat direct heel erg sterk van start gaat. Ik had niets minder verwacht aangezien de tweede reeks met een enorme cliffhanger eindigde. Opnieuw dienen de manschappen van Firehouse 51 afscheid te nemen van een collega en vooral Severide lijkt hier niet mee om te kunnen gaan. De eerste paar afleveringen staan in het teken van de dood van een collega, de rouwverwerking en de moeilijke manier waarop de werkzaamheden weer opgepakt moeten worden. Alles wijst weer op een ijzersterk seizoen maar schijn bedriegt opnieuw.
Want alhoewel de serie nog steeds meer dan onderhoudend is heeft het er de schijn van dat de houdbaarheidsdatum van Chicago Fire overschreden is. De voornaamste reden hiervoor is even logisch als simpel. De spannende serie heeft inmiddels 70 afleveringen van 45 minuten op de teller staan en dan moet je langzaamaan concluderen dat het bronmateriaal wel bijna op is. De leden van Firehouse 51 kunnen niet eeuwig het noodlot blijven tarten, met elkaar overhoop liggen, talloze malen ongeschonden uit een brand komen en iedere aflevering (de meeste) mensen blijven redden.
Meer dan op de actie wordt de focus wellicht daarom steeds meer gelegd op drama met een vleugje humor. Samen met spectaculair geschoten actiescènes wordt dit prima gedoseerd maar om voorgenoemde reden levert het wel in qua geloofwaardigheid. Desalniettemin blijft het geheel erg lekker smaken en staat seizoen 3 bol van de intriges en meeslepende ontwikkelingen. Dawson verruilt de ambulance voor de brandweerwagen, muiterij dreigt wanneer Firehouse 51 een interim chief krijgt, erg spectaculair is een neergestorte helikopter in een woonwijk en hevige ruzies ontstaan wanneer sommigen de indruk hebben dat hun nieuwste lid niet tot het uiterste wil gaan om slachtoffers te helpen.
Een groot deel van het succes van Chicago Fire is te danken aan de talentvolle cast. Hierin komen we niet de meest bekende namen tegen maar het acteerwerk varieert van degelijk tot erg sterk. Met zoveel afleveringen achter de boeg is vrijwel ieder personage goed uitgewerkt en dat helpt natuurlijk ook wel een handje. Met name Jesse Spencer en Taylor Kinney zijn erg sterk als loyale leidinggevenden terwijl de kracht van  Eamonn Walker als Chief Boden niet onderschat mag worden. Van de vrouwelijke castleden maakt Monica Raymund als Dawson nog de meeste indruk terwijl de capriolen van Yuri Sardarov (Otis), Christian Stolte (Mouch) en David Eigenberg (Christopher Herrmann) de vaak broodnodige komische noot verzorgen.
70
Advertenties

2 reacties op ‘Chicago Fire Seizoen 3

 1. Ingeborg Bertens 27 juli 2015 / 14:08

  Heerlijke serie!! Makkelijke wegkijker, leuke verhaallijn(nen), wat humor en actie!!
  TOP!!!!

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 28 juli 2015 / 18:28

   Heerlijke serie geldt voor seizoen 1 en 2. Deze derde reeks vind ik wel een stukje minder.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s