Shameless: Seizoen 2

Shameless 2Jaar: 2012
Cast: William H. Macy, Emmy Rossum, Ethan Cutkosky, Shanola Hampton, Steve Howey, Jeremy Allen White, Emma Kenney, Cameron Monaghan, Joan Cusack, Justin Chatwin

Het verhaal:
De zomer in Chicago is het vertrekpunt voor de Gallaghers die zichzelf steeds in de problemen weten te werken. Na een weddenschap is Frank $ 10.000 schuldig, Lip, Debbie en Carl proberen met oplichterspraktijken geld te verdienen voor het huishouden en Fiona doet hard haar best om Steve proberen te vergeten.

Het oordeel:
Na het fantastische eerste seizoen kon ik vanzelfsprekend niet wachten op de tweede reeks waarbij het de vraag was of dat de makers de hoge verwachtingen in weten te lossen.

Het voordeel wat het tweede seizoen heeft ten opzichte van de eerste reeks is dat de gelaagde personages niet meer geïntroduceerd hoeven te worden. Waar je in het vorige seizoen de eerste afleveringen nog moest wennen aan de onalledaagse capriolen van de Gallaghers gaat de serie nu vanaf de start zeer voortvarend van start en alhoewel het slechts weken betreft bleek al snel hoe zeer ik de disfunctionele familie heb gemist.

Er wordt stevig doorgepakt en er zijn weinig verschillen ten opzichte van de eerste 12 afleveringen. De setting is wel aangepast want de harde winter heeft plaats gemaakt voor een snikhete zomer. Dat biedt de Gallaghers kansen om meer creatieve manieren aan hun geld voor levensonderhoud te komen. Frank timmert ondertussen weer hard aan de weg voor de meest onsympathieke vader van het jaar award want zijn streken zijn opnieuw niet al te mals. Zo trekt hij in bij een voormalige kroegtijger die uitbehandeld is in de hoop de erfenis op te strijken, neemt hij de zorg van zijn moeder op zich met hetzelfde doel en draagt hij de jongste telg over aan ongure mensen als tijdelijk onderpand.

Dit zijn op zijn zachts gezegd krankzinnige toestanden maar opnieuw weten de makers de mix tussen drama en comedy op uitmuntende wijze over te brengen. Pijnlijk is de terugkeer van moeder Monica die het gezin al diverse malen in de steek heeft gelaten. Haar plotselinge verschijning doet het merendeel van de Gallaghers goed maar iedereen weet dat dit geluk nooit van lange duur kan zijn. Wanneer de terugval zich aandient heb je als kijker enorm te doen met de rest van de familie. Eveneens een sterke verhaallijn is die van Lip die vader wordt maar wiens vriendin het kind liever wil afstaan voor adoptie.

Het enige aspect wat niet naar tevredenheid wordt uitgewerkt is de romance tussen Fiona en Steve. Het droompaar was tot over hun oren verliefd en op het einde van het eerste seizoen besloten ze er samen op uit te trekken. Wellicht dat een tweede seizoen op voorhand niet was gepland want Steve blijkt nooit te zijn komen opdagen voor hun trip. Halverwege de tweede reeks verschijnt hij wel weer ten tonele maar als getrouwd man. Zijn vrouw is de dochter van een Braziliaanse gangsterbaas en dit opent weer de deur voor hilarische situaties terwijl Steve talloze pogingen onderneemt om Fiona te overtuigen van zijn liefde.

Shameless US weet de torenhoge verwachten in te lossen en het tweede seizoen kent nog meer vaart, nog meer humor en nog meer drama dan we vooraf hadden gezien. Het belangrijkste wapenfeit is de getalenteerde cast die ontzettend goed op elkaar in gespeeld is en waarbij de onderlinge chemie van het scherm spat. De cast heeft er zichtbaar veel plezier in en dit stralen ze ontzettend goed uit. Weet je even niet meer wat je moet kijken en ben je toe aan nieuwe en verslavende serie? Shameless US is de ideale kandidaat om deze leegte op te vullen.

90

Een gedachte over “Shameless: Seizoen 2

  1. Gwen 15 juli 2015 / 19:26

    Wow! Hoge score! Ik heb nog steeds seizoen 1 niet gezien. :S

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s