The Hungover Games

Hungover GamesJaar: 2014
Regie: Josh Stolberg
Cast: Ross Nathan, Sam Pancake, Ben Begley, Herbert Russell, Rita Volk, Tara Reid, Jamie Kennedy, Bruce Jenner

Het verhaal:
Na het vrijgezellenfeest van Doug in een vervallen motel buiten Las Vegas, worden de feestgangers Bradley, Ed en Zach, wakker met een kater in een vreemde kamer en een nog vreemdere wereld, zonder Doug! Na een ontmoeting met de verwende, onvolwassen Effing en de norse alcoholist Justmitch, beseffen de heren dat ze op een trein zitten onderweg naar de dodelijke Hungover Spelen. Het is een gevecht om te overleven in de Arena waar ze het opnemen tegen verscheidene andere districten. Zullen ze Doug vinden en op tijd terugbrengen voor de trouwerij?

Het oordeel:
De belangrijkste wapenfeiten die Josh Stolberg op zijn CV heeft staan is dat hij schreef aan de scripts van Good Luck Chuck (2007) en Piranha 3D (2010). Als regisseur heeft hij minder sprekende titels afgeleverd waarvan ik geen ééntje ken: Kids in America (2005), The Life Coach (2005), Conception (2011), Crawlspace (2013) en Feels So Good (2014). Laten we maar zeggen dat The Hungover Games me niet nieuwsgierig heeft gemaakt naar deze titels.

Is er iets mis met mij? Ben ik een sadomasochist? Waarom kijk ik toch films van zo’n bedenkelijk niveau? Het zijn drie vragen die me tijdens het kijken bezig hielden want wat was ik denkende? Geslaagde filmparodieën zijn op één hand te tellen, de film wordt overal aan de schandpaal genageld en de trailer maakte vooraf al korte metten met iedere vorm van eventuele enthousiasme. Ik was niet dronken, had behoefte aan weinig diepgang en wellicht was ik in een lollige stemming. Of zoiets.

Flauw, platvoers, banaal, gemakzuchtig, onsamenhangend, vergezocht en puberaal. Het zijn allemaal termen waarmee je The Hungover Games kunt typeren maar de eerlijkheid gebied te stellen dat dit nog altijd een heel stuk beter is dan de belachelijk slechte spoofs van Aaron Seltzer (Disaster Movie, Epic Movie). Wat deze parodie namelijk voor heeft op die tenenkrommende films is dat men qua verloop van het verhaal plichtmatig blijft aan het bronmateriaal. Waar de films van Seltzer aan elkaar hangen van los bij elkaar geraapte scènes volgt The Hungover Games de grote verhaallijnen van zowel The Hunger Games als The Hangover. Wel zijn er meer verwijzingen te herleiden naar laatstgenoemde titel.

Tussen de meeste grappen die van een zeer bedenkelijk niveau zijn (dildo’s als wapen, het eten van uitwerpselen) komt ook een aardige gimmick voorbij. De vier hoofdrolspelers zijn bijvoorbeeld vernoemd naar de acteurs die te zien waren in The Hangover. Daarbij lijken de acteurs gecast op het uiterlijk van deze personages en dat vond ik nog best leuk gevonden. Helaas is het één van de meest spaarzame hoogtepunten en worden we ook nu weer geconfronteerd met personages die helemaal niets in deze parodie te zoeken hebben. Je moet iets doen om de speelduur van 85 minuten vol te maken dus kan het zomaar gebeuren dat we Django, Johnny Depp & alter ego’s, The Real Housewives, Carrie, Ted, Thor en De Muppets allemaal voorbij zien trekken. De grapdichtheid is weliswaar hoog en hier en daar bevind zich een leuke grap maar het is bij lange na niet genoeg om de aandacht vast te houden. Gewoon overslaan dus.

Rating:
4.1 / 10

Advertenties

5 reacties op ‘The Hungover Games

 1. Paul 14 mei 2015 / 08:11

  Ik heb deze bewust aan mij voorbij laten gaan. Wat een zooi zijn die spoofs toch. Scary Movie was dan nog wel de moeite waard, maar voor de rest…

  Wel een tipje als je weer in zo’n bui bent 😉 Shriek! Echt hilarisch. Hele leuke spoof, maar het is al wel een oudje inmiddels.

  Liked by 1 persoon

  • Riinyosa81 17 mei 2015 / 18:11

   Shriek! Die heb ik weleens gezien maar kan me er nauwelijks iets van herinneren. Laat ik dat zo maar houden. Ben ook geen liefhebber van al die spoofs.

   Like

 2. Gwen 15 mei 2015 / 16:28

  Te laat! Ik heb deze film al gezien. Volgens mij op nieuwjaarsdag toen ik totaal geen behoefte had aan een film met diepgang. Geen goede start van het nieuwe jaar :p Maar ik ben het met je eens dat de film wel beter was dan die crap die Seltzer aflevert.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s