Endless Love

Endless LoveJaar: 2014
Regie: Shana Feste
Cast: Gabriella Wilde, Alex Pettyfer, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick

Het verhaal:
Verhaal over twee jonge geliefden, David en Jade. Echter, hun passie voor elkaar is voor de ouders van Jade te heftig en haar vader verbiedt David nog langer met haar om te gaan. Uit wanhoop om Jade weer te mogen zien beraamt David een plan dat ernstige consequenties heeft.

Het oordeel:
Regisseuse Shana Feste debuteerde in 2009 met het verdienstelijke The Greatest dat goed werd opgevolgd door het sterke Country Strong (2010). In 2014 schreef voor het eerst een scenario dat ze niet zelf zou verfilmen (You’re Not You) maar in datzelfde jaar verscheen tevens de chickflick Endless Love.

Endless Love is een remake van het gelijknamige origineel uit 1981 maar al tijdens het bekijken van deze update heb je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Uitgangspunt is de ontluikende liefde tussen twee tieners die op weerstand stuit van de vader van het meisje. Een film als The Notebook (2004) liet zien dat het kan resulteren in een uitstekende film maar het probleem is dat Endless Love niet diep genoeg gaat. De tijdspanne is bijvoorbeeld slechts één zomer in plaats van vele (verloren) jaren en dat bied simpelweg niet de impact die het wil hebben. Deze prent mag je categoriseren als drama maar van echt drama is nooit sprake en dat is best wel een dooddoener. De vader des huizes is tegen de tienerromance en David brengt een half nachtje in de cel door. Niet veel materie dus om de huilbuien van Gabriella te rechtvaardigen.

Het scenario focust alleen maar op David, Gabriella en haar ouders waardoor randzaken nnergauwelijks aan bod komen. Dat is spijtig aangezien David’s vader vertolkt wordt door Robert Patrick die al diverse malen bewees goed uit de voeten te kunnen met een vaderrol. David’s verleden had meer body kunnen gebruiken en dit aspect had beter uitgewerkt moeten worden. Hetzelfde kan worden gezegd van het begin want alhoewel David en Gabriella een onuitwisbare aantrekkingskracht op elkaar hebben is het natuurlijk erg vreemd dat ze elkaar pas aanspreken tijdens hun diploma uitreiking. Moeten wij nu echt geloven dat ze elkaar vier jaar lang hebben ontweken? Endless Love staat bol van de clichés, is bij vlagen mierzoet en stuurt aan op een overdreven climax die uit de toom valt en welke wel wat minder had gemogen.

Dat deze matige productie toch nog met hakken over de sloot een voldoende weet binnen te slepen is te danken aan de cast die er het beste van probeert te maken. Zowel Gabriella Wilde als Alex Pettyfer hebben niet de gewenste starpower maar overtuigen wel als geliefden. De chemie is aanwezig en dat is natuurlijk wel een pré voor een bakvissenfilm als deze. Diegene die echter de meeste credits verdient is Bruce Greenwood als Hugh die het beste met zijn dochter voor heeft maar wiens keuzes en acties helemaal verkeerd vallen. Greenwood is geknipt voor een rol als deze en hij tilt Endless Love naar een iets hoger niveau. Te kleine bijrollen zijn er van Joely Richardson als vrouw des huizes en Robert Patrick als David’s vader.

Rating:
5.5 / 10

Advertenties

2 reacties op ‘Endless Love

  1. Gwen 12 mei 2015 / 09:26

    Ik zit nog te overwegen om deze film te kijken. Na het lezen van je recensie ben ik er nog steeds niet over uit. :p

    Like

  2. Riinyosa81 14 mei 2015 / 06:50

    Mijn beoordeling is ook heel erg twijfelachtig maar vast staat dat het absoluut geen hoogvlieger is. Zelfs niet voor de doelgroep.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s