Slechtste films: Nr. 20-16

In de 33 jaar dat ik rondloop op deze aardbol heb ik namelijk genoeg misbaksels gezien om een Bottom 25 samen te stellen. Met gepaste trots presenteer ik hierbij de slechtste 25 films die ik ooit heb mogen aanschouwen.

Eerder verschenen: #25-21

In deze post Nr. 20 tot en met 16.

Epic MovieYou Got ServedHouse of the DeadDate MovieCool as Ice

# 20
Epic Movie
Wat begon met de eerste en geslaagde delen van de Scary Movie reeks zijn de filmparodieën niet meer op twee handen te tellen. Naarmate de jaren verstrijken lijken ze slechter en slechter te worden met in mijn beleving Epic Movie als één van de tragische dieptepunten. De enige lach werd geleverd door de naam van het personage Jack Swallows maar de poep- en plasgrappen zijn van een verschrikkelijk slecht niveau. En dan te bedenken dat je de film gaat bekijken met de allerlaagste verwachtingen.

# 19
You Got Served
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze prent heb gezien maar wat me nog het meeste bij is gebleven is dat de grote ruzie helemaal nergens over ging. You Got Served is ook het toonbeeld waarom het nooit slim is om dansers de hoofdrol te geven in plaats van acteurs. Het acteerwerk is om te huilen zo slecht, geen enkel personage krijgt ook maar enige vorm van diepgang mee, de aantal keren dat er ‘Homeboy!’gescandeerd werd kon ik niet meer bijhouden en alles draait om de battles. Deze dansscènes zien er overigens prima uit maar dan had ik net zo goed een MTV clip van 3 minuten op kunnen zetten.

#18
House of the Dead
Het doet altijd een beetje pijn als ik een Uwe Boll film af moet kraken. Ik heb hem een aantal jaar terug mogen interviewen en het is een oprecht toffe filmmaker met heel wat filmkennis. Maar wat kan de beste man slechte films maken! Een nieuwe Uwe Boll film wordt vaak (onterecht) direct de grond ingeboord maar House of the Dead is echt zijn slechtste werk. De zombies zien er bespottelijk uit waardoor van enige spanning geen sprake is maar hetgeen wat nog het meeste op de lachspieren werken zijn de tieners die constant willen feesten. Zelfs als er al een paar doden zijn gevallen wil de meute hier gewoon mee doorgaan. Hoewel meute, meest iconische scène is toch wanneer een meisje naar het thuisfront belt en zegt dat ze moeilijk verstaanbaar ben door de drukte terwijl er op de achtergrond een stuk of 5 mensen aan het dansen zijn…

# 17 
Date Movie
Dezelfde inleiding als bij plaats 2o want Date Movie vist in dezelfde vijver. Qua niveau ontlopen beide producties elkaar nauwelijks alleen is het best kwalijk dat Date Movie een parodie wil zijn op romantische films terwijl hij dit niet is. Met een sneltreinvaart wordt een karrenvracht aan films belachelijk gemaakt en het enige wat je nog bezig kan houden is het spotten van alle titels. Maar wat is dit toch oersaai en verschrikkelijk slecht gedaan. Eigenlijk moet Aaron Seltzer worden verboden om ooit nog films te maken want naast Date Movie en Epic Movie is dit ook de man achter miskleunen als Meet the Spartans, Disaster Movie, Vampires Suck, The Starving Games en Best Night Ever. Man, man man.

# 16
Cool as Ice
Zingen kon het one day wonder nu niet bepaald maar als acteur slaat Vanilla Ice een compleet modderfiguur. Met zijn vaak komisch bedoelde dialogen, misplaatst streetwise praatjes en zure gezichtjes is het werkelijk een straf om de volle 90 minuten uit te zitten. Het typische jaren ’90 stijltje kan nog wat soelaas bieden maar Cool as Ice behoort wel tot de ondergrondse kerkers van de cinema. Het scenario waarin een plattelandsmeisje voor de stoere motorrijder valt mag geen naam dragen maar onbedoeld komisch zijn wel stoere bedoelde scènes waarin Vanilla Ice met zijn motor door een papieren muur scheurt of, heel stoer, bovenop zijn motor gaat staan.

5 gedachtes over “Slechtste films: Nr. 20-16

 1. Gwen 8 mei 2015 / 18:50

  Ik vind al die films van Jason Friedberg en Aaron Seltzer verschrikkelijk! Ik ben het er dan ook helemaal mee eens dat Date Movie en Epic Movie op je lijst staan.

  Like

  • Riinyosa81 10 mei 2015 / 07:29

   En dan nog te bedenken dat er een publiek is die hier geen genoeg van krijgt. Brrr!

   Like

 2. Nostra 11 mei 2015 / 14:42

  En weer een lijstje waarvan ik er geen eentje gezien heb….hoop dat dat zo blijft 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s